Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

En flexibel maskin från Scantruck AB den ultimata lösningen för golfklubben på Djursholm

Golfbanor i allmänhet är oftast väldigt vackra miljöer, och banan hos Djursholms Golfklubb kommer inte att göra några besökare besvikna.
Vi hälsade på dem en solig förmiddag i juni strax innan midsommar, och trots att det var tidigt på morgonen visade termometern redan en bit över 20 grader när banchefen Jonas Håkansson samt banarbetaren Olle Sundström tog emot oss. Vi var dock inte där för att njuta av de vackra vyerna, eller de välskötta banorna utan det var deras senaste maskininvestering som intresserade oss allra mest.

- Det är vår andra teleskoplastare här på Djursholms Golfklubb, och vi gick faktiskt ner lite i storlek den här gången när vi valde en Manitou MLT625-75H Elite från Scantruck AB berättar banchefen Jonas Håkansson.

Variationen i arbetsuppgifterna det bästa med jobbet
Jonas Håkansson har arbetat på Djursholms Golfklubb i knappt 13 år, och det bästa med jobbet är enligt honom den vackra miljön samt variationen i arbetsuppgifter. Variationen i arbetsuppgifter var också det som fick dem att titta på en teleskoplastare, och slutligen fastna för en begagnad MLT625 från 2018 som Scantruck hjälpte dem att leta fram.

- Nu har vi haft maskinen i ungefär sex månader och vi är jättenöjda med den. Vi har hunnit med att testa den i såväl vinterförhållande som vår och högsommarvärme och vi tvivlar inte på att den kommer klara höstens sysslor bra också. Tack vare att det är en maskin med ändelsen Elite så är den välutrustad med tillbehör och lösningar som underlättar för oss. Idag när det kommer bli upp mot 30 grader varmt så uppskattar vi naturligtvis AC i hytten. Bomfjädring och ECS (Easy Connect System för smidiga redskapsbyten) uppskattar vi varje dag och de breda 400-däcken är en förutsättning för att genom ett lågt marktryck skona underlaget vi arbetar på, förklarar Jonas Håkansson.

Maskinen är bra på väldigt många olika saker
Olle Sundström som arbetat som banarbetare hos Djursholms Golfklubb i åtta år är också väldigt nöjd med klubbens senaste tillskott i maskinparken. Bland hans arbetsuppgifter hittar man allt från att klippa gräs till att ploga snö och sköta om alla träd på området. Precis som Jonas så uppskattar han variationen och mångfalden i sitt arbete.

-Att få arbeta utomhus året runt är en stor fördel med jobbet. Vi har allt från stora rotorklippare till små cylinderklippare, grävmaskiner, traktorer och sedan en tid tillbaka en Manitou MLT625-75H Elite från Scantruck AB också. Det blir omväxlande både sett till vad du sitter i för maskin och vad du gör för sysslor. Vår nya teleskoplastare kör jag mest med gafflar eller med en måttanpassad planerskopa perfekt för att fylla på dressarna. Maskinen är bra på väldigt många olika saker och jag använder den till allt från att fylla dressarna, ploga snö, laga vägar, flytta alla sorters material samt till pallställen i våra förråd. Här har en teleskoplastare en fördel jämfört med en vanlig lastare eftersom man slipper flytta på sakerna framför pallstället. En annan fördel med vår Manitou MLT625 är att den är lågbyggd, har en låg tyngdpunkt och saknar midja. Det gör den mindre känslig för att välta plus att man slipper klättra in och ut ur maskinen på en stege, berättar Olle Sundström.

Vi kan absolut rekommendera en Manitou teleskoplastare till andra golfklubbar
På frågan om de skulle kunna rekommendera en Manitou teleskoplastare till andra golfklubbar är både Jonas Håkansson och Olle Sundström helt eniga.

-Det kan vi absolut göra. Det är en stabil, stark, säker och flexibel maskin, och trots sina kompakta yttermått så lyfter den fanastiskt bra. Maskinen har fungerat felfritt hittills, men Scantruck AB har alltid svarat och återkopplat på ett föredömligt sätt om vi haft några frågor så det känns tryggt med dem, avslutar Jonas Håkansson.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro