WEDNESDAY, JUNE 23 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

En bilturné på 200 mil i norr med Jörgen Wedmark

Jörgen Wedmark är säljare på LLENTAB, en jemte (jämtlänning) som utgår från Norrlands inland. Vi bad Jörgen att berätta hur det kan se ut för honom under en arbetsvecka.
Jag gjorde en bilturné på 200 mil förra veckan. En synnerligen välplanerad resa med många stopp. Lämnade Frösön på tisdag alldeles för sent med siktet inställt på Gällivare. Men halvvägs blev ett första stopp för övernattning hos svärföräldrarna utanför Lycksele. Efter en kopp kokkaffe på farstukvisten i ottan så fortsatte färden mot första delmålet.

Det blev en bensträckare vid polcirkeln och klockan var lunch när jag rullade in i Gällivare. Här har hänt grejer sedan sist jag var på plats, då som montageledare, för snart 4 år sedan. Det har byggts och det har flyttats hus. Första stoppet var trivsamt och gjorde ett gott intryck fick jag veta. Kunden tyckte minsann att det var fint som snus att jag åkte hela vägen upp bara för att få träffa honom. Vi tittade på geometrin på hans planerade bygge. Efter mötet och två koppar synnerligen gott kaffe så blev det en påhälsning hos YA Motor. Det blev en aha-upplevelse för mig. Trots att jag varit med om att leverera långt över 100 projekt så har jag aldrig sett detta. Vilken snygg interiör! Svart innertak och silver på väggarna i skoterbutiken. Wow!

Två timmar från Gällivare, i Junosuando var en av våra underentreprenörer igång med att montera ett oisolerat förråd åt Smedqvist Bil & Däck. De utför däckservice på lastbilarna som kör järnmalm från Kaunis Iron. Jag gjorde affär med Smedqvist över telefon i somras. Då var det på sin plats att åka upp och göra armbågsstöten och tacka för förtroendet kände jag. Jag fick erbjudande om att bada bubbelpool och sova över men eftersom jag hade ett möte inbokat kl 08:00 på Hotell Storforsen nästa dag så fick jag vänligt men bestämt tacka nej. Men jag kom inte undan att bjuda ut beställare, fru, dotter montörer på en middag på den lokala pizzerian.

Klockan blev alldeles för mycket och den hann bli långt efter midnatt innan jag landade på hotellet vid den mäktiga Storforsen. Efter en kort natts sömn så hade jag ett möte angående en padelhall. Sedan tog jag en välbehövlig friskvårdstimme genom en rundtur i Storforsen. Det gjorde mig gott i både hjärna och hjärta. Tänk om man tog sig tid att reflektera mera!

Det var nu dags att börja tänka på returen och eftersom jag hade möten inbokade längs med Norrlandskusten så gick kosan mot Piteå. Där blev det kaffe hos Fjärrtek, en återkommande kund där vi byggde ut för ett litet tag sedan. Kul att träffa så nöjda kunder! Det stärker självförtroendet och är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Dessutom så är det så jag blir bemött var jag än landar. Det här är något att fortsätta värna om.

Innan jag hann hem till Vallaskogen på Frösön så blev det ytterligare tre stopp. I Ånäset träffade jag en snickeriägare i en lägenhet i en pågående hyreshusrenovering. Han flyttade allt på sitt arbetsbord, borstade bort spån och damm så jag kunde rigga upp datan, kaffe och nybakta bullar från OKQ8. Vi justerade en 3D-skiss enligt önskemål som blir underlag för en skarp offert.

Näst sista stoppet blev vid pågående tillbyggnad på Rondellgatan i Umeå. På plats var Jens med crew. Tänk att just Jens var här och byggde Jannes första LLENTAB-hall 14 år tidigare.

Slutmålet var nära när jag gjorde sista anhalten i Örnsköldsvik för att besikta byggplatsen på en tillbyggnad hos Converflex. Det kontraktet har en alldeles egen historia. Det var nämligen så att Skanska ringde i början på sommaren och frågade om jag kunde hjälpa dem att ta fram pris på en tillbyggnad. De sa att tiden var vår vän här då kunden frågat flera men inte fått respons. Det blev min sporre. Jag ska minsann visa att det kan gå undan. Dessutom så behövde jag rensa hjärnan och titta på något konkret. Jag fick förfrågningsunderlaget sent på kvällen och strax efter midnatt så skickade jag anbudet. Och nu har vi levererat.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/16/2021
Eurobattery Minerals startar nya borrningar i Corcel-projektet i Spanien
6/15/2021
norelems inställningsbultar för låsning och positioneringVi välkomnar nya generationen laserSnabba stiftbyten med nya pneumatiska CP74-serienSyntronic tillverkar kretskort med tryckluft och nitrogen från Atlas CopcoDen perfekta guiden till ett lyckat förändringsarbete är här!Dags att öppna! Smart laddning eller stängda stolpar?Swecon förstärker sin väganläggningsdivisionCarlstad Machinetools säljer två Correa till Rottne Industri.Nya produktsidor på hemsidanAcronis utrustar tjänsteleverantörer med Advanced Email SecuritySommarens bästa utflyktsmål för att hitta energi och ladda batteriernaByggmaterialsgigant arbetar för att ha minst 25% kvinnor i topp till 2025
6/14/2021
Krea lanserar ny rådgivningstjänst för större finansieringsaffärerSchneider Electric och Polarbröd utökar samarbetet när nya bageriet i Älvsbyn växer framUtvärdera din affärsmodell för lönsam tillväxtConcentric AB tillkännager ett nytt kontraktIntec fortsätter tillväxtresanByggPartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifieringW3 Energy tecknar operativt avtal med LuxcaraEY har utsett världens främsta entreprenör
6/11/2021
Stor leverans till Pan Rental: ”Våra kunder vill köra Volvo”Ytskyddsbeläggning för dricksvatten-applikationerStålservice i Nyköping AB har investerat i en ny bandsågautomatFlexibel säkerhet för formsprutningDe 12 vanligaste misstagen vid köp av arbetsbelysning DICTATORS system för dörrslussar är det smartaste och enklaste Interlock­systemet på marknaden!Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rullaNy konsultjätte på den svenska marknaden tar krafttag med digitaliseringRejlers får förnyat förtroende från ElviaVäderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”NCC moderniserar reningsverk i UppsalaNu försvinner stenarna från Södra PortenTvå år med Dachser Air & Sea Logistics Sweden
6/10/2021
Ethernet-switchar för fältapplikationerVBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapSvenska spelindustrin under Corona-pandeminGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med Europcar
Advertisements