Elfordon skapar nya risker för landets verkstäder - industritorget.com
THURSDAY, JULY 09 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Elfordon skapar nya risker för landets verkstäder

Ett krockskadat elfordon innebär helt nya risker för landets bilverkstäder. Men i dag saknas både riktlinjer och kunskap för hur dessa fordon ska hanteras på ett säkert sätt.
– Vi har alldeles för lite kompetens kring elfordon ute på verkstäderna, det innebär nya risker, säger Bo Ericsson, vd för SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

I dag finns det cirka 33 000 rena elbilar och 45 000 elhybrider på landets vägar. Kanske inte så många i dagsläget, berättar Bo Ericsson, men samtidigt poängterar han att den årliga försäljningen är cirka 300 000 fordon och andelen elfordon ökar snabbt.

Fortfarande är många av elbilarna relativt nya och omfattas av garantiåtaganden, vilket gör att de oftast hamnar hos märkesverkstäderna med viss specialkunskap kring de egna modellerna. Men i takt med att andelen elfordon ökar, kommer kraven på alla verkstäder att öka.

– Det finns elbilar som har spänningar på upp till 900 V, för att hantera dessa måste du ha baskunskaper som en elektriker.
På SFVF håller man nu på att titta på hur man ska öka kompetensen på verkstäderna och Bo Ericsson menar att det troligen kommer att krävas flera kompetensnivåer.

– I normaltillstånd är ett elfordon inte farligare än andra fordon, men ofta är det inte normaltillstånd när fordonet är på verkstad.


Krockskadade fordon
Ett exempel som Bo Ericsson lyfter fram är krockskadade elfordon, som är ett stort problem där fortfarande mycket är okänt. Vi vet att när elfordon krockar kan batterierna skadas och vi vet att skadade litiumjonbatterier kan kortslutas och börja brinna, genom en så kallad termisk rusning. Inte sällan efter några dagar. Han ger ett exempel.

– Om jag en söndag krockar min hybridbil i Lysekil på Västkusten, den börjar inte brinna men krockkudde löser ut, ska jag då utgå från att batteriet är skadat? Ja, säger forskarna. Om bilen sedan ska transporteras ner till Hedins bil i Göteborg, vad gäller då, frågar sig Bo Ericsson.

– Kan bärgaren då ta bilen på färjan över Gullmarn och sedan köra den genom Tingstadstunneln i Göteborg.

- Och vad gäller på Hedins, om det är helg, kan man ställa den krockskadade bilen utanför verkstaden tillsammans med hundra andra bilar? När bilen sedan kommer in på verkstaden och sitter i en lyftbänk, vad gäller då?

– Vi har krockade bilar som har självantänt efter tre veckor.


Byte av battericeller
En ytterligare kompetensnivå inom elfordon är hantering av själva batterierna. Att byta ett batteri är relativt lätt och Bo Ericsson menar att vi på sikt säkerligen kommer att få se speciella batteriverkstäder.

– Här kan det både handla om att byta ut gamla batterier eller produktfel där enskilda battericeller behöver bytas ut.
Ett vanligt fordonsbatteri kan innehålla så mycket som 9 000 enskilda celler och i bussar eller lastbilar är batterierna gigantiska.

– Men rent utbildningsmässigt är det inga märkvärdiga saker. En vecka räcker säkert.
I dag tillhandahåller biltillverkarna den här typen av utbildningar, men på sikt måste utbildningarna vara märkesneutrala.


Initiativ till branschstandard
I vintras tog Säkerhetsgruppen för fordon (SGF) initiativ till att ta fram en branschstandard för elfordon. I SGF ingår en rad aktörer som kommer i kontakt med dessa problem. Vid kollision med en elbil är ofta polis först på plats, sedan brandkår och ambulans, därefter kommer bärgaren, verkstaden och sist bildemonteringen.

– I den här omställningen som fordonsbranschen genomgår är det viktigt att skapa gemensamma standarder som är tydliga och som kan gälla för alla aktörer, säger Bo Ericsson
Däremot tror han inte att en certifiering av verkstäder är aktuell i dagsläget.

– Det finns redan arbetsmiljöregler som säger att arbetsgivaren är ansvarig för att de anställda har den kunskap som krävs, det är dessutom ett personligt ansvar och räcker nog rent juridiskt.
Bo Ericsson menar att det idag inte finns några prövade släckningsmetoder på hela bilar eller batterier. De tester som har gjorts är endast på delar av batterienheter. Samma sak gäller med s k brandfiltar. Eftersom litiumbatterier är självförsörjande på syre släcks inte batteribranden när täcket läggs över bilen. När täcket dras bort startas branden igen. Däremot kan täcket vara bra för att inte sprida branden till närliggande brännbara bilar, byggnader etc.


Ny släckmetod
Flera aktörer har uppmärksammat de ökade riskerna med elfordon och svårigheten att släcka bränder i litumjonbatterier. En av dem är GPBM Nordic som sedan en tid tillbaka samarbetar med Cold Cut Systems och Dupré Minerals för att utveckla en säker släckmetod för att släcka och säkra moduler med elbilsbatterier.

– Lösningen bygger på två delar, dels Cold Cuts skärsläckare Cobra, dels vårt unika släckmedel med AVD, säger Melker Lang produktutvecklare på GPBM Nordic.
Cold Cut Systems lanseringen av den nya släckmetoden kommer att ske under 2020 och vänder sig till Räddningstjänster och bilindustrin runt om i Europa och Norden.


För mer information:
Bo Ericsson, vd SFVF, 08-519 475 11
Melker Lang, produktspecialist GPBM Nordic, 073-365 60 29‬

LATEST NEWS

- News from the industry
6/26/2020
Ford of Europe och DEFA ingår avtal – smarta laddlösningar genom FordFrån 300 till 450 snabbladdstationer för elbilar på två år
6/25/2020
EdmoLift fortsätter att leverera truckbord till Mitsubishi Logisnext Sweden!ABB presenterar industrilösning för trådlös tillståndsövervakning av roterande utrustningUtsläpp från industrin blir plast
6/24/2020
Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass Volvo befäster förstaplatsen som mest valda tjänstebilEfterlängtade monteringspastor - nu inom specialsortimentet GLEITMOAnimation av flerkanalig kontrollenhet med möjlighet till IO-Link Grundläggande faktorer för produktionseffektiviteten. CEVT kapar utvecklingstiden med 80% med hjälp av Ansys SPEOS
6/23/2020
Årets Hållbara Leverantör, 2019Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag​Hos Swecon snurrar hjulen fortfarandeLösningar för effektiv konstruktion av kopplingsskåpNya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
6/22/2020
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
6/18/2020
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
6/17/2020
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Safe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
6/16/2020
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
6/15/2020
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamn
Advertisements