FRIDAY, FEBRUARY 21 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera

Optimera har valt Ejendals som ny huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor.
Med 58 byggvaruhus runtom i landet är Optimera en av landets ledande aktörer på området. Avtalet med Ejendals är en del i en storsatsning på personligt skydd.

Avtalet innebär att Ejendals blir huvudleverantör av skyddshandskar och skyddsskor med sina varumärken Tegera och Jalas. I avtalet ingår även att Ejendals ska utbilda alla säljare på Optimera inom hand- och fotskydd, något som går direkt i linje med Ejendals nollvision kring hand- och fotskador på arbetsplatsen.

- Det är oerhört glädjande när en så stor aktör som Optimera går in och verkligen satsar helhjärtat på den här typen av skydd. Vi vet hur viktigt det här är för de yrkesverksamma där ute och hur mycket rätt utbildning och utrustning kan göra för att undvika skador på händer och fötter, säger Hans Juhlin på Ejendals.

Inför upphandlingen gick Optimera ut till sina kunder och frågade vilka produkter och vilka varumärken man helst ville se i butikerna. Där kom Ejendals högst på listan och i kombination med det bästa helhetserbjudandet blev valet till slut lätt för Optimera.

- Personligt skydd är ett prioriterat område som vi vill utveckla och bli ännu bättre på. Med Ejendals som ny samarbetspartner kan vi ta nästa steg i utvecklingen. Deras specialkompetens inom skydd för händer och fötter passar både vår strategi och framförallt våra kunders behov och önskemål, säger Johan Brorson sortimentansvarig på Optimera.

Optimera har en omsättning på närmre fyra miljarder kronor och affären med Ejendals beräknas vara i mångmiljonklassen. Tegera och Jalas kommer att finnas tillgängligt hos Optimera under hösten.

Om Ejendals Ejendals är ett svenskt företag som genom generationer har utvecklat, marknadsfört och sålt högkvalitativa produkter inom hand- och fotskydd. Handskar, skor och övriga produkter är designade och utvecklade i nära samarbete med kunder och i egna laboratorier, för att säkerställa den bästa kvaliteten av säkerhet, hållbarhet och komfort. Ejendals erbjuder ett skyddskoncept som inkluderar högkvalitativa produkter, utbildningsprogram och skyddsinspektioner. Företaget har runt 350 anställda och kunder i 20 länder. Ejendals fortsätter att växa för att kunna erbjuda allt fler kunder innovativa produkter och verka för en säkrare arbetsdag med noll skador på händer och fötter.

För mer information, vänligen besök: www.ejendals.com.
Contact information
Mailing address
Box 7
79321 Leksand
Visiting address
Rättviks­vägen
79321 Leksand
Region
Leksand
Dalarnas county
Sweden
VAT number:
556221-8411
Founded: 1950
Employees: 120
Välkommen till Ejendals AB.

Ejendals är ett svenskt företag som i generationer specialiserat sig på att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter av hög kvalitet som skyddar händer och fötter. I samarbete med forskare och kunder utformar Ejendals produkter med högsta standard när det gäller skydd, hållbarhet och ergonomi.

Ejendals säljer ett komplett säkerhetskoncept, som ska minska antalet olyckor genom kvalitetsprodukter, utbildning och säkerhetsinspektioner. Företaget har sitt huvudkontor i Leksand och visionen är en säkrare vardag utan skador på händer och fötter. 

Ejendals största varumärken är TEGERA® (handskar) och JALAS® (skor). 
Welcome to Ejendals AB!

Ejendals is a Swedish company that for generations has specialized in developing, manufacturing and marketing high-quality products that protect hands and feet. In close collaboration with researchers and customers, Ejendals design products that deliver the highest standard of protection, durability and ergonomics.

What Ejendals sell is a complete safety concept, which aims to reduce accidents through quality products, education and safety inspections. From the corporate head office in Leksand, Sweden, Ejendals envision a safer day with zero injuries to hands and feet. 

The main product brands are TEGERA® gloves and JALAS® shoes. 

The company's services/products

Products: Mittens, Protective clothing, Work overalls & Work shoes

Certifications

ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000

Contacts

Josefin Heimer
070-204 84 86
Melinda Perjons
0247-792206

LATEST NEWS

- News from the industry
2/17/2020
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Advertisements