Dubbelt så många lokala digitaliseringsworkshops i höst - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Dubbelt så många lokala digitaliseringsworkshops i höst

Om du har tänkt på att delta är det här din chans!
Kickstart Digitalisering började som ett projekt från Teknikföretagen, IF Metall och RISE med syfte att erbjuda kostnadsfria workshops för att höja den digitala kompetensen inom svensk industri. Så småningom kom Tillväxtverket att stötta projektet och det har därefter spridits över hela Sverige. Men projektet löper nu mot sitt slut, och trots 400 industriföretag som redan deltagit så har intresset för höstens kickstarts ökat stort.

– Det ligger något i luften just nu, det bubblar av initiativ och nystartsanda nu inför höstterminen och skolstart. Vi har rivstartat hösten med 20 inbokade kickstarttillfällen från Malmö i söder till Gällivare i norr, dubbelt så många som tidigare terminer och vi har flera bubblare till på gång, säger Karolina Pamp, projektledare på Kickstart Digitalisering.

Det kraftigt ökade intresset för att påbörja eller fortsätta sin digitaliseringsresa kan ha fler anledningar. För det första har utvärderingar visat mycket positiva resultat. Över 96 procent av deltagande företag har satt igång ett eller flera digitaliseringsprojekt, vars syften ofta är att frigöra personal till nya uppgifter eller att helt digitalisera bort mer repetitiva delar av verksamheten. Ytterligare en anledning till att många tar chansen är att de som tidigare varit intresserade men inte kommit till skott passar på nu när Kickstart Digitalisering närmar sig sitt slut.

– En bidragande faktor till att projektet varit så pass framgångsrikt är att många upplever att det finns delar av verksamheten som kan effektiviseras med digitala hjälpmedel, men att det kan vara svårt att veta hur och var man ska börja. När projektet nu närmar sig sitt slut är det nog många som tar chansen. Sedan vet vi att ordet sprider sig mellan företagare – deltagarna är i regel väldigt nöjda och upplever en stor nytta med kursen, då lockar det fler att komma, säger Karolina Pamp.

Ytterligare en anledning till att intresset ökar kan vara ett flera industriföretag börjar se en avmattning i konjunkturen. Att då satsa på digitalisering kan vara ett sätt för små och medelstora företag att bibehålla produktionsnivån.

– Om du har tänkt på att delta är det här din chans! Deltagande är gratis och höstens workshops är de sista inom projektet. Ta kontakt med mig om du har frågor eller vill anmäla dig, säger Karolina Pamp.

Karolina Pamp
projektledare på Kickstart Digitalisering
karolina.pamp-sandgren@teknikforetagen.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/20/2020
Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport
Advertisements