SUNDAY, JULY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Digitala verktyg som skapar verklig affärsnytta

Beds by Scapa, en av Nordens största sängtillverkare, genomför ett omfattande förbättringsarbete där digitalisering är en viktig del av visionen att skapa ett drömföretag år 2025.
En av deras stora utmaningar har varit att hitta digitala verktyg som på allvar skapar tydlig nytta inom de prioriterade områdena – produktion, miljöarbete och personalutveckling.

Beds by Scapa är en del av Scapa Inter-koncernen som grundades 1959. Idag har koncernen cirka 700 anställda och omsätter 850 MSEK. Huvudkontor samt en fabrik ligger i småländska Alvesta och ytterligare fem fabriker finns i Kaunas, Litauen. Scapa levererar sängar och soffor till de stora möbelkedjorna samt fria möbelhandlare runtom i hela Norden.

Digitalisering som skapar affärsnytta

I en tid då digitalisering står högt på agendan i de flesta branscher är suget stort efter digitala verktyg som skapar tydlig affärsnytta. Som ett led i att effektivisera sina LEAN-processer sökte Beds by Scapa lösningar att digitalisera relevanta moment i arbetet. De hittade Boards on Fire. Under 2019 har intresset för Boards on Fire tagit fart på allvar och det märks att tjänsten fyller ett växande behov på marknaden

Startupen Boards on Fire är en molntjänst för företag och organisationer som vill effektivisera sitt förbättringsarbete. Digitala tavlor för daglig styrning av projekt och tydlig visualisering av viktiga nyckeltal och mål i verksamheten.

Kunderna finns idag mestadels inom industri och offentlig sektor. De inledande stegen togs exempelvis i samarbete med Växjö Kommun, vars IT-avdelning var först ut att börja använda Boards on Fire i sina veckomöten. Bättre överblick, enklare uppföljning av aktiviteter och effektivare möten är några av resultaten. Enligt egen utsago sparar de cirka 1000 timmar om året genom bytet från traditionella whiteboards till Boards on Fires digitala tavlor.

Tar LEAN till nya nivåer

Inte minst inom LEAN är tavlan ett centralt verktyg – pulstavlor, Kanban, 5S, målstyrningstavlor och andra varianter. Boards on Fire digitaliserar de processerna. Tjänsten är anpassad för användning i mobilen, paddan eller datorn såväl som för att visas på stora skärmar.

Beds by Scapa har valt att effektivisera sitt förbättringsarbete med Boards on Fire i två steg. Först som stöd under företagets dagliga pulsmöten för att ge överblick över exempelvis bemanning, sjukfrånvaro, förbättringsaktiviteter och produktion. Mötesunderlaget kan göras klart i förväg digitalt för att skapa effektivare möten. Dessutom öppnas möjligheten att delta i möten och följa projekt på distans genom enkel inloggning via en vanlig webbläsare.

Steg två blir digitala skärmar ute i fabriken för att visualisera olika nyckeltal och hur veckans produktionsmål uppfylls. Målet är att öka transparensen och stärka teamkänslan genom att alla medarbetare snabbt får samma information uppdaterad i realtid.

Planen är att därefter ta det digitala förbättringsarbetet vidare till koncernens fem fabriker i Kaunas, Litauen. Data från pulsmöten på olika avdelningar i respektive fabrik kan sedan aggregeras och följas upp över tid. Koncernledningen får både en överskådlig bild av hela verksamheten och kan dyka ner i detaljer för olika delar av företaget.

Boards on Fire drivs och är utvecklat av Växjöbaserade digitalbyrån Meetod som specialiserat sig på att väva in digitaliseringens alla möjligheter i verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Ta del av detta inspirerande case och många fler på IoT Arena, Elmia Subcontractor IoT arenar.
Contact information
Mailing address
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
Elmia Subcontractor - Industrins marknadsplats nr. 1

Industrin i förändring. Riktning framåt.

I en värld i stor förändring hittar industrin nya vägar genom innovation och starka samarbeten. Som Sveriges största industrievent står Elmia Subcontractor värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt.

Elmia Subcontractor är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. Här skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.

Med närmare 1.200 utställare från runt 30 länder skapas helt unika förutsättningar för utveckling och lönsamma affärer.
Välkommen 12-15 november 2019!

Välkommen att kontakta oss!

The company's services/products

Consultation: Trade consultants

Contacts

Anki Söderström
036152090

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements