MONDAY, JUNE 24 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

DEWALT lanserar batteridrivna handöverfräsar

Äntligen finns DEWALTs suveräna handöverfräsar även som
batterimodeller.
Nya DCW604P2 och DCW600N ingår i det växande 18V XR-sortimentet med batteridrivna proffsverktyg. De är kraftfulla hand-/kantöverfräsar med maximal precision och oslagbar körtid.

Professionella finsnickare och andra specialister på träbearbetning har länge efterfrågat en handöverfräs som är lika stark och precis som en nätansluten men med ”sladdlös frihet”. Därför har DEWALT nu utvecklat två helt nya batterimodeller som har samma prestanda som en eldriven maskin på 230 volt. Tack vare en effektiv borstlös motor kan de både uppvisa en fräskapacitet och drifttid som är klassledande. De nya hand-/kantöverfräsarna har designats speciellt för att matcha de höga krav på exakthet och finish som är ett måste när man platsbygger kök och butiksinredningar, tillverkar möbler, försänker gångjärn och beslag, bygger båtar, utställningar och mycket mer.

Hastighetsregleringen är variabel från 16000-25500 varv/minut vilket gör det enkelt att optimera det 8 mm breda frässtålet för arbetsuppgiften. Dessutom är hastigheten elektroniskt kontrollerad så att varvtalet hålls konstant oavsett materialets hårdhet och på så sätt alltid ger bästa resultat. Även fräsdjupet är generöst med en kapacitet på 55 mm och med hjälp av en speciell justeringsring går det snabbt och lätt att ändra djupinställningen.

Det som är utmärkande för DCW604 är att den har två olika fräsfötter, en för kantfräsning och en för djupfräsning. Den justerbara fräsfoten för djupfräsning har tvåhandsfattning och fräsdjupet kan fininställas för maximal precision. På maskinen finns också ett smart spindellås som gör fräsbyten smidiga.

Konstruktionen är gjord för att tåla tuffa arbetsmiljöer, motorhuset är till exempel av metall, samtidigt som den är lätt, välbalanserad och ergo-nomiskt utformad. För att underlätta enhandsfräsning i olika positioner är det runda huset försett med en gummimantel som ger ett bekvämt och säkert grepp. Två inbyggda LED-lampor ökar sikten och tillsammans med den transparenta glidplattan är förutsättningarna optimala för ett perfekt slutresultat. Genom att koppla det inbyggda utsuget till ett externt dammhanteringssystem kan mängden spån och damm runt arbetsytan dessutom reduceras.

För att öka användarvänligheten och säkerheten ytterligare har DCW604P2 och DCW600N också utrustats med både mjukstart och motorbroms som minskar risken för ryck och vibrationer vid start och stopp. Cirkapris för DEWALT DCW604P2 med batteri och laddare är 5.095 kr exkl moms och för DCW600N 1.952 kr exkl moms.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caroline Brander, 076 27 46 919, caroline@perpr.se

Stanley Black & Decker är världens största tillverkare av elektriska handverktyg. Varumärket DEWALT ingår i koncernen och erbjuder elverktyg för professionella användare. Alla produktlanseringar bygger på omfattande research och intervjuer av professionella användare för att möta deras behov. För ytterligare information besök www.dewalt.se.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2019
Porsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
6/17/2019
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
6/14/2019
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
6/13/2019
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabriken
Advertisements