THURSDAY, APRIL 18 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

DEWALT lanserar batteridrivna handöverfräsar

Äntligen finns DEWALTs suveräna handöverfräsar även som
batterimodeller.
Nya DCW604P2 och DCW600N ingår i det växande 18V XR-sortimentet med batteridrivna proffsverktyg. De är kraftfulla hand-/kantöverfräsar med maximal precision och oslagbar körtid.

Professionella finsnickare och andra specialister på träbearbetning har länge efterfrågat en handöverfräs som är lika stark och precis som en nätansluten men med ”sladdlös frihet”. Därför har DEWALT nu utvecklat två helt nya batterimodeller som har samma prestanda som en eldriven maskin på 230 volt. Tack vare en effektiv borstlös motor kan de både uppvisa en fräskapacitet och drifttid som är klassledande. De nya hand-/kantöverfräsarna har designats speciellt för att matcha de höga krav på exakthet och finish som är ett måste när man platsbygger kök och butiksinredningar, tillverkar möbler, försänker gångjärn och beslag, bygger båtar, utställningar och mycket mer.

Hastighetsregleringen är variabel från 16000-25500 varv/minut vilket gör det enkelt att optimera det 8 mm breda frässtålet för arbetsuppgiften. Dessutom är hastigheten elektroniskt kontrollerad så att varvtalet hålls konstant oavsett materialets hårdhet och på så sätt alltid ger bästa resultat. Även fräsdjupet är generöst med en kapacitet på 55 mm och med hjälp av en speciell justeringsring går det snabbt och lätt att ändra djupinställningen.

Det som är utmärkande för DCW604 är att den har två olika fräsfötter, en för kantfräsning och en för djupfräsning. Den justerbara fräsfoten för djupfräsning har tvåhandsfattning och fräsdjupet kan fininställas för maximal precision. På maskinen finns också ett smart spindellås som gör fräsbyten smidiga.

Konstruktionen är gjord för att tåla tuffa arbetsmiljöer, motorhuset är till exempel av metall, samtidigt som den är lätt, välbalanserad och ergo-nomiskt utformad. För att underlätta enhandsfräsning i olika positioner är det runda huset försett med en gummimantel som ger ett bekvämt och säkert grepp. Två inbyggda LED-lampor ökar sikten och tillsammans med den transparenta glidplattan är förutsättningarna optimala för ett perfekt slutresultat. Genom att koppla det inbyggda utsuget till ett externt dammhanteringssystem kan mängden spån och damm runt arbetsytan dessutom reduceras.

För att öka användarvänligheten och säkerheten ytterligare har DCW604P2 och DCW600N också utrustats med både mjukstart och motorbroms som minskar risken för ryck och vibrationer vid start och stopp. Cirkapris för DEWALT DCW604P2 med batteri och laddare är 5.095 kr exkl moms och för DCW600N 1.952 kr exkl moms.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caroline Brander, 076 27 46 919, caroline@perpr.se

Stanley Black & Decker är världens största tillverkare av elektriska handverktyg. Varumärket DEWALT ingår i koncernen och erbjuder elverktyg för professionella användare. Alla produktlanseringar bygger på omfattande research och intervjuer av professionella användare för att möta deras behov. För ytterligare information besök www.dewalt.se.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/15/2019
Optimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
4/12/2019
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.Monitor storsatsar i Sydostasien – anställer fler i SverigeRasmus Linge ny vd för CS LogisticsAlmi Invest investerar i EasyServIKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019Så går det till att besikta en motorcykelCell PT® - för säker infästning i nya lätta designmaterialSeavus talare på konferens - AI-dagen: AI som stöd för verksamheten, 22 majRekordresultat för BygmakoncernenAnn Krumlinde ny styrelseledamot i VäderstadSopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknadenKungen besökte Apotea i MorgongåvaMitsubishi Outlander PHEV: Sveriges populäraste laddhybrid
4/11/2019
Maximera effekten till hydrauliktillbehör med ADX från CEJNFörvaring gasflaskor – så uppfyller du regler och kravJan Ridfeldt ny vd och koncernchef på Umeå Energi ABLyckad lansering av The Gothenburg Gateway ​Ny standard för miljökostnader – utvecklad i Göteborg Fem stjärnor til Range Rover EvoquePaetronics byter namn till VehcoHög kvalitet på alla forskarutbildningar på Högskolan VästUndervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i ÖstersjönEOS firar 30 år av passion för industriell 3D-printing Världens snabbaste vätgassensor bäddar för ren energiHyundai lanserar privatleasing för sina populära miljö- och familjebilarTarget 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20% Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtalRyobis unika Plattrensare - Rengör uteplatsen blixtsnabbtMaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare
4/10/2019
CEJNs Multi-X GII Hydrauliska Multi Koppplingar - Bättre, Starkare, LättareAnders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskinerABB:s snabbladdare bidrar till ett grönare GöteborgVolvo Cars på Techno Classica: Art Deco i rörelse med Volvo PV36Äntligen är Industrimagasinet våren 2019 här!Summ Road Show IBS QMS & TeamcenterNIS-direktivet är IT-chefernas bästa vänBäckebron - Sågverket som älskar det extra krångligaEllevio och Power Circle gör gemensam sak för framtidens elnätKonsultbolaget Exsitec på plats 2 i Powered by People Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy TransitionABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenad-branschenMiljardprojekt för digitalisering av europeisk industriEnergibesparingar och reducerat underhållsbehov med fläktväggsapplikation i stor biograf i SingaporeSchneider Electrics Easy UPS 3S nominerad i Elfack Design Award
Advertisements