Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Designguide för mikroelektronik

Mandalon Technologies AB Designguide
Mandalon Technologies AB har tillsammans med doktorander tagit fram en mycket välkomnande designguide som handlar om grundprincipen konstruktion av chip. Guiden är 20 sidor lång och går igenom hur man undviker de mest vanliga fallgroparna.

Bakgrund till forskningen


Mandalon Technologies AB är ett företag som tillhandahåller chipförpackningstjänster för prototyper och små serier med höga krav. I samarbete med Institutionen för elektroteknik ISY vid Linköpings universitet har en mängd olika komplexa chipprototyper hanterats genom åren. Tanken på att samla erfarenheter och att forma någon form av designguide har funnits i en del personers medvetande under en tid. När minST kom in i bilden möjliggjordes detta. Med minST som en av finansieringsdelarna har Mandalon och ISY kunnat etablera en process och ta fram denna designguide. Chipsen som designats på ISY är högpresterande. Förpackningen kan ha en oönskad inverkan på prestandan om den inte beaktas under chipdesignen. Genom att använda denna designguide kan man både öka systemprestanda.

Vilka slutsatser kom forskningen fram till?


Den mest uppenbara slutsatsen under processen att ta fram denna designguide var att det finns ett behov av systemtänkande tidigt i designfasen. Själva chippet måste integreras framgångsrikt på PCB:n för att fungera effektivt och denna PCB-integration måste tas i beaktande under chipdesignen.

Mandalon är experter på mikroelektronik


Arbete inom mikroelektronik är inget man utför utan att ha kunskap och erfarenhet kring ämnet, därför är det bäst att ta hjälp från någon som är expert inom området. Mandalon har specialiserat sig inom mikroelektronik sedan 2005 har all den kunskap och alla de certifieringar som krävs även för dem mest utmanande mikroelektronik.
Contact information
Mailing address
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands county
Sweden
Organization id:
556616-3670
Founded: 2001
Employees: 2
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 9001:2015

Contacts

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Videos

Bondning

LATEST NEWS

- News from the industry
1/24/2023
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
1/23/2023
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
1/20/2023
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
1/19/2023
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
1/18/2023
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning