LATEST NEWS

- News from the industry

Deleo AB förvärvar Kivik Musteri AB produktionenhet

Legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck
Familjeägda Deleo AB förvärvar Kivik Musteri AB produktionenhet på Ekerö och etablerar sig som en av Sveriges ledande leverantörer inom legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck

Familjeägda Deleo AB etablerar sig som en av Sveriges ledande leverantörer inom legotillverkning och varumärkesutveckling inom dryck. Den 1 oktober tar Deleo AB över Kiviks Musteri AB's produktionsenhet i Stockholm, Ekerö.

Kiviks Musteris anläggning är med sina fina lokaler och erfarna medarbetare en perfekt bas att utgå ifrån när vi nu ska etablera oss som en stark kundorienterad leverantör inom legotillverkning av bl a PET, Dunk och Burk säger Anton Bjurman, VD Deleo AB.

Med förvärvet etablerar sig Deleo AB som en ledande leverantör av dryck till de största detaljvaruhandelskedjorna i Sverige och etablerar sig även som samarbetscentrum för svenska företag med intresse av att förvalta och utveckla dryck i Sverige.

Svensk dryckesindustri saknar idag en plats för samverkan och samarbete i syfte att utvecklas både nationellt och internationellt. Vi vill medverka till att skapa en sådan plattform, säger Anton Bjurman.

Ett exempel är att tillsammans med branschen arbeta för minimerad klimatpåverkan. Genom att vi har flaskblåsning inhouse ser vi möjligheter för en sådan utveckling och andra motsvarande insatser som gynnar branschen som helhet.

Vi känner trygghet i att de nya ägarna kommer att driva verksamheten vidare på ett sätt som säkrar arbetsplatserna för de anställda, något som varit viktigt i vårt arbete med att lämna Stenhamra, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

Samtidigt är det viktigt att vi därmed säkrat att våra kunder även fortsättningsvis har tillgång till de svensktillverkade varor produktionen i Stenhamra är inriktad på.

Det har producerats drycker under 80 år i lokalerna i Stenhamra på Ekerö. Sveriges ledande detaljvaruhandlare har sina distributionslager inom 45 minuters avstånd från produktionsenheten, vilket skapar unika förutsättningar för hög leveransprecision och låg miljöpåverkan genom effektiva transporter.

Svensk dryck är ett kulturarv som vi vill ta vidare och utveckla, säger Kalle Wård, styrelseordförande Deleo AB.

Detta förvärv blir mycket strategiskt för oss och ligger helt i linje med vårt mål att utveckla svensk dryckesindustri både i Sverige och internationellt. Här får vi de geografiskt bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla våra affärer i den riktning vi planerar.

Genom att aktivt samverka med både stora och små företag, stödja dem i utvecklingen av egna varumärken samt genom ytterligare strategiska förvärv avser vi att etablera oss som den ledande leverantören i vår bransch inom 3 år.

Deleo AB tar över verksamheten i Stenhamra, Ekerö 1/10 – 2022.

För mer information:

Anton Bjurman, VD Deleo AB, 073-078 35 10

Kalle Wård, Styrelseordförande Deleo AB, 073-660 70 70

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance