SATURDAY, OCTOBER 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen

Verizon har lagt stora resurser på att bygga ut en infrastruktur och skapa standarder för 5G.
De tror på att deras 5G Ultra Wideband-nätverk besitter kraften att starta den fjärde industriella revolutionen och att tekniken i slutändan kommer att beröra så gott som alla branscher, samt att den kommer ha stor påverkan på ekonomin och dramatiskt förbättra vårt globala samhälle. Vad betyder då detta för affärskunder och den offentliga sektorn? De åtta viktigaste aspekterna med 5G för företagen är:

Genomströmning och driftsättning
Verizons ledarskap inom 4G har satt dem i täten för 5G och deras 5G-nätverk har potentialen att toppa på hastigheter om 10 Gbps, jämfört med topphastigheten för 4G på 1,45 Gbps. Denna genomströmning kommer möjliggöra autonoma fordon och driva bättre effektivitet inom tillverkning, samt stötta AR/VR-lösningar och fjärrstyrda sjukvårdstjänster. Verizon har flera 5G-labb där de tillsammans med entreprenörer och innovatörer arbetar med framtidens tjänster.

“Företaget i realtid” kommer att drivas av 5G. Både 5G och nätverksvirtualisering (att använda mjukvara för att att utföra nätverksfunktioner) möjliggör tjänster och driftsättning av applikationer utan att behöva ytterligare hårdvara. Detta kommer leda till en dramatisk tidsreducering för driftsättning av typiska tjänster, vilket i sin tur kommer innebära att det går snabbt att införa nya egenskaper och säkerhetsförbättringar till kunderna.

Mobilitet och uppkopplade enheter
5G-teknik är utformad för att tillgodose enheter som rör sig i upp till ca 500 km/h med uppkoppling. Verizon har redan testat 5G-tekniker för att möjliggöra för passagerare i snabbrörliga fordon och tåg att hålla sig uppkopplade under färd. Föreställ dig motorvägar med självkörande bilar eller lager med automatiserade robotar som rör sig i hundratals km/h och samtidigt skickar ut data och omedelbart reagerar på ny information. Med 5G är detta möjligt.

5G kommer att kunna stödja upp till en miljon uppkopplade enheter per kvadratkilometer. Verizons 5G Ultra Wideband-nätverk kommer så småningom att kunna hantera 10-100 gånger fler uppkopplade enheter per kvadratkilometer än 4G. Experter tror att antalet uppkopplade enheter kommer vara fler än tre gånger den globala populationen vid år 2022. Detta kommer att möjliggöra för städer att ta del av smart gatubelysning, fjärrstyrd säkerhetsövervakning, intelligenta tågspår och smarta parkeringslösningar.

Allt eftersom chip blir bättre, antalet applikationer ökar och fler saker kopplas upp mot nätverket (som säten på arenor, handelsvaror, tillverkningsutrustning m.m.) kommer det förändra hur affärsverksamheter arbetar, den data de samlar in och de tjänster de erbjuder. Vi kan redan nu föreställa oss en tid där 5G-uppkopplade drönare kan användas till allt från hemleveranser till att stötta räddningsaktioner. Nästa generation IoT är på väg och kommer att drivas med 5G.

Latens och datavolym
Datahastigheten med 5G är den största drivkraften för tekniska skiften. Med superlåga nivåer av latens kan t.ex. läkare och utryckningspersonal snabbt få datamässigt tung information, som t ex en komplett kroppsskanning eller ritningar över en byggnad.

5G-standarden är utformad för att stödja upp till 10 terabyte data per kvadratkilometer. Människor på platser med tät datamängd, såsom t. ex. flygplatser eller arenor, kommer alltså ändå att uppleva samma höga hastigheter och låga latens.

Energieffektivitet och pålitlighet
Hållbarhet är en av Verizons kärnvärderingar. 5G kommer vara mer effektivt än 4G, med upp till 90 % lägre energikrav för den nätverksbaserade verksamheten. Kunderna som använder 5G-nätverket kommer också uppleva att det krävs mindre processorkraft och mindre batteriförbrukning.

5G-nätverket designas för att vara extremt pålitligt - mer så än 4G-nätet - med uppkoppling utan driftstopp i potentiellt 99,999 % av tiden och med en hög tillförlitlighet som företag kan räkna med vid kritiska moment.

Med målet att leda och påskynda utvecklingen av 5G öppnade Verizon sina 5G-laboratorier där de tillsammans med sina affärs- och myndighetskunder utforskar 5G-utveckling och utmaningar fokuserade på utbildning, offentlig säkerhet, robotar, “företaget i realtid” och andra kritiska områden där 5G kan påverka människors liv idag och i framtiden.

Verizon ser de möjligheter som 5G kan innebära för företag, myndigheter och offentliga säkerhetsorganisationer och hur de ovanstående åtta viktiga aspekterna inom 5G kommer driva innovation. Verizon var först ut på marknaden med en kommersiell 5G-tjänst och kommer även att leda vägen för B2B-kunderna.

Av: Tami Erwin, president, Verizon Business Group

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
10/9/2019
Kemiska risker och hur man förebygger demEtteplan fortsätter att växa i Sverige med förvärvet av teknikinformationsföretaget Teknifo ABKompetensbrist får tre av tio småföretagare att inte anställaCMP och DFDS etablerar landström i KöpenhamnInstalco expanderar i GöteborgNy europeisk LVL-handbok har kommit utISCAR på EMO 2019
10/8/2019
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
10/7/2019
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
10/4/2019
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
10/3/2019
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
10/2/2019
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
10/1/2019
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4Real
Advertisements