Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Datortillbehör allt viktigare när hybridarbete blivit det nya normala

En undersökning med över 3000 deltagande som genomfördes av Strathclyde Business School och University of Manchester visade att färre än en av tio anställda vill återvända till kontoret på heltid.
Enligt Dynabooks senaste rapport “The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce” är det många IT-chefer som stöder denna trend. De förväntar sig att över två tredjedelar (67 procent) av de anställda i första hand arbetar antingen hemifrån eller från någon fast plats efter pandemin, en siffra som ökat från 53 procent före COVID-19.

Med ökade budgetar är det kanske ingen överraskning att cybersäkerhet och molnlösningar toppar investeringsprioriteringarna för IT-ansvariga. Utöver detta är det också anmärkningsvärt att 62 procent anser att köpbeslut kring tillbehör är viktigare nu än före pandemin.

Tillbehör har länge skapat ett mervärde eftersom de kan bidra till högre produktivitet, bättre anslutningsmöjligheter och ökad säkerhet till anställda, särskilt när de arbetar på resande fot eller på distans. Av den anledningen är det lätt att förstå varför Europas IT-chefer lägger allt större värde på tillbehör än tidigare. Men vilka tillbehör är bäst för ditt företag och vilka fördelar ger de?

Produktivitet
För många anställda levererar arbetet hemifrån helt enkelt inte samma komfortnivå som att arbeta från kontoret. Nästan en av fem IT-beslutsfattare betonade anställdas produktivitet som den största utmaningen att hantera under pandemin, medan totalt sett 44 procent rankade detta som en av de tre främsta utmaningarna. Tillbehör som justerbara bärbara laptopställ kan hjälpa anställda att skapa en produktiv hemmiljö och en bekväm sittställning under hela arbetsdagen.

Trådlösa möss och tangentbord är också viktiga tillbehör, som minskar kabelhärvor och ger en renare och mer produktiv skrivbordsmiljö. När det gäller Bluetooth säkerställer detta också att enhetsportar kan hållas fria för alternativ användning - även om det också finns tillbehör som avsevärt ökar antalet portar som anställda kan tillgodose.

Anslutning
Även anslutningar spelar roll för produktiviteten hemma och är ytterligare ett viktigt krav som kan förbättras kraftigt med rätt tillbehör. När det gäller att köpa nya enheter markerade 80 procent av IT-beslutsfattarna anslutningsfunktioner som en viktig faktor, och även om det är viktigt att överväga hårdvara med betydande inbyggd anslutning kan även dockningsstationer öka anslutningsmöjligheterna kraftigt.

När hybridarbetet verkligen börjar ta fart och personal ser ut att återvända till kontoret, kaféer eller klientplatser för att arbeta, kommer bärbara laddare och adaptrar också att vara värdefulla för att göra det möjligt för människor att vara online och anslutna under hela arbetsdagen. USB-C-laddare för bilar tillåter till exempel att bärbara datorer och andra enheter laddas när du kör mellan olika platser. Vid ankomsten ger USB-C-tillbehör och nätadaptrar trygghet att de anställda kommer att kunna ansluta sin enhet till skärmar och andra kringutrustning på deras arbetsplats för dagen.

Säkerhet
Sist men inte minst är säkerhet fortfarande av yttersta vikt när mobilt arbete blir vanligare. Återigen är det viktigt för organisationer att förse sina anställda med enheter som erbjuder robust inbyggd säkerhet som biometrisk autentisering. Samtidigt kan tillbehör erbjuda ytterligare skyddsåtgärder för dem som arbetar på resande fot. Sekretessfilter är ett enkelt men effektivt hinder för nyfikna ögon, vilket gör det möjligt för personal att arbeta med känsliga dokument i offentliga utrymmen. Utöver detta kan nyckelkabellås fungera som en mer fysisk barriär som kan fästas säkert på bärbara datorer för att avskräcka potentiella tjuvar.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Alfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro CMM-laserskanning 70 % snabbare inspektion och ultrahög noggrannhetSkanska tecknar nytt rikstäckande avtal med AhlsellVägservice centralen i Norden AB InvesterarABB moderniserar schweizisk pappersmaskin som modell för energieffektivitet