Daloc investerar 250 miljoner i Töreboda - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Daloc investerar 250 miljoner i Töreboda

Styrelsen i Daloc beslutade den 19/3 att investera 250 miljoner i nya byggnader och maskinanläggningar vid produktionsenheterna i Töreboda. Investeringarna omfattar även utbyggnad av kontor och personalutrymmen.
Beslutet är en del av företagets strategiska plan som sträcker sig fram till 2025 och som innehåller satsningar på personal, lokaler, maskiner och IT-investeringar. Alla ledare har genomgått ett ledarskapsprogram och Dalocs kärnvärden har tydliggjorts i arbetet med de långsiktiga planerna: framåtanda, trygghet och långsiktighet.

– Det är i det läge världen nu befinner sig som kärnvärden får en innebörd och på allvar prövas, säger Peter Wassberg, VD på Daloc AB. Jag känner då en stolthet i att Daloc och våra ägare visar att våra kärnvärden håller och att Daloc fortsätter att satsa.

Daloc är inte ohotat av coronavirusets verkningar. Men hittills har Daloc hållit produktionen uppe tack vare en välfylld orderstock som dessutom fyllts på med nya order. Leveranssäkerheten till kund är fortsatt hög. Fortsätter utvecklingen i världen på samma sätt som nu kan dock även Daloc drabbas. Varuförsörjningen kan påverkas, liksom bemanningen, både på Daloc och hos de kunder som ska montera dörrarna.

– Corona påverkar inte den långsiktighet Daloc och vi som ägare alltid haft i våra beslut, säger Fredrik Silverstrand, koncernchef Daloc Futura AB och delägare i familjeföretaget.

Investeringarna är en del av investeringsplanen 2025 som kommer att resultera i ökad produktionskapacitet för att möjliggöra koncernens fortsatta tillväxt. Utbyggnaderna i denna etapp har påbörjats och beräknas vara genomförda under första halvåret 2021.

För frågor, kontakta:
Peter Wassberg, VD Daloc AB, peter.wassberg@daloc.se, 0506-190 89.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/20/2020
Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport
Advertisements