LATEST NEWS

- News from the industry

CooperVision gör sina endagslinser plastneutrala

Ett innovativt initiativ i samarbete med Plastic Bank®
CooperVision meddelar aat samtliga av företagets endagslinser som distribueras i Sverige nu är plastneutrala. Syftet är att göra det enklare för optiker och deras kunder att handla hållbart – och att utöka företagets miljöarbete ytterligare. Initiativet är möjligt att genomföra tack vare ett banbrytande globalt partnerskap med Plastic Bank®, en social entreprenör vars verksamhet bygger på etiska återvinningssystem i kustsamhällen.

För varje kartong av CooperVisions endagslinser som säljs i Sverige, köper CooperVision credits som finansierar insamling, bearbetning och återanvändning av allmänt plastavfall som motsvarar vikten av den plast som används i företagets endagslinser, blisterförpackningar och ytterkartonger.

Plastmaterial som riskerar att hamna i haven samlas in, återvinns och återförs till den globala försörjningskedjan via Plastic Bank. Insamlarna får betalt för det material som de samlar in och tack vare detta har de möjlighet att köpa grundläggande förnödenheter som livsmedel, bränsle, skolavgifter och sjukförsäkring.

– Liksom många andra företag arbetar CooperVision kontinuerligt med hållbarhetsfrågor. Under de senaste åren har vi jobbat med att bygga en hållbar tillverkning och verksamhet, med fokus på de områden där vi kan göra störst skillnad, säger Kristian Alexandersson, Head of Marketing Nordics på CooperVision.

– Plast spelar en viktig roll för att vi ska kunna leverera hygieniska och sterila kontaktlinser, och det är viktigt för oss hur den plasten hanteras. Initiativet att göra alla endagslinser i Sverige plastneutrala* är ett innovativt inslag i CooperVisions hållbarhetsarbete som ger oss möjlighet att göra skillnad – för haven och för oss alla.

– Plastic Bank stärker det förnybara samhället samtidigt som livet förbättras för plastinsamlarna. Tillsammans med CooperVision gör vi det möjligt för optikerbranschen att påverka miljö, samhälle och ekonomi på ett positivt sätt, säger David Katz, grundare och VD för Plastic Bank.

Forskning visar att hållbarhet blir en allt viktigare fråga för konsumenterna och att de bryr sig om hur plasten hanteras. I en undersökning som beställdes av CooperVision 2021 ansåg 85 % av linsanvändarna att det är viktigt att hålla plast borta från haven. Och 88 % av linsanvändarna skulle välja en plastneutral kontaktlins framför en jämförbar icke-plastneutral lins, under förutsättning att båda rekommenderades av en optiker.

I Sverige ingår samtliga av CooperVisions endagslinser i initiativet för plastneutralitet, inklusive MyDay®, clariti® 1 day, MiSight® 1 day, Live®, Proclear® 1 day, och Biomedics® 1 day. Ingen anmälan krävs för vare sig optiker eller slutkund – det räcker med att förskriva eller använda linserna för att delta.

– Plastneutralitet är inte slutpunkten, utan ännu en milstolpe i CooperVisions strävan att fortsätta påverka miljön i positiv riktning. Och vi ser fram emot att samarbeta med optiker och linsanvändare i denna strävan. Genom att helt enkelt förskriva och använda CooperVisions endagslinser kan vi göra skillnad – tillsammans, säger Kristian Alexandersson.

För mer information om CooperVisions initiativ för plastneutralitet, besök https://coopervision.se/plastic-neutral

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kristian Alexandersson
Head of Marketing Nordic Nordic market
kalexandersson@coopervision.se
+46 (0)737 010 695

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin