LATEST NEWS

- News from the industry

Coca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporter

100 % eldriven transport
Malmö LBC har tecknat ett treårsavtal med Coca-Cola för 100 % eldriven transport av företagets samtliga dryckesleveranser i Stockholmsregionen.

Avtalet omfattar distribution med Volvos nya eldrivna lastbilar FM 4x2 T Electric och startar i december 2022. Bilarna är konfigurerade som dragbil och trailer med en taravikt på upp till 44 ton och 21 tons lastkapacitet för trailern.

- Detta är mycket positivt steg i rätt riktning när det gäller utvecklingen av fossilfria transporter i Sverige. Avtalet vanns i hård konkurrens med andra framtidsinriktade företag och är resultatet av ett kvalificerat samarbete med Coca-Cola, Eon och Volvo Lastvagnar.

- För Malmö LBC är detta ett naturligt steg på vägen mot en framtid där våra delägare och underleverantörer även kommer att hantera autonoma fordon drivna av 100 % fossilfria bio-, vätgas- och elektrobränslen. Vi arbetar för att vara en samarbetspartner som hjälper våra kunder i deras klimatomställningsarbete, säger en nöjd Anders Jönsson, VD på Malmö LBC.

För Coca-Cola ingår övergången till 100 % eldrivna transporter i Stockholmsregionen i bolagets hållbarhetsstrategi.

- Sedan några år görs alla våra dryckesförpackningar av återvunnen plast, vilket vi fortfarande är ensamma om i Sverige. Alla utgående transporter körs redan med fossilfritt HVO-biobränsle, och nu när tekniken gör det möjligt att få tillräcklig räckvidd med eldrivna fordon är det såklart med största glädje vi gör den övergången, säger Anders Johansson, logistikchef på Coca-Cola Sverige.

- Vi kommer att installera tre laddningsstationer vid vår produktionsanläggning i Jordbro. I planen ligger också att lägga till ytterligare eldrivna transporter i takt med att batteritekniken utvecklas och räckvidden utökas, fortsätter Anders Johansson.

Även för Volvo Lastvagnar är avtalet ett viktigt steg på vägen mot utvecklingen av tung och 100 % eldriven lastbilstransport.

– Vi är väldigt glada och stolta över att det så tydligt börjar bli en konkurrensfördel att erbjuda eldrivna transporter. Allt fler kunder vill köra elektriskt och får uppdrag där tysta och utsläppsfria transporter är ett krav. Till 2040 ska Volvo Lastvagnar vara koldioxidneutralt och vi är glada över att tillsammans med våra kunder och deras kunder kunna genomföra den omställning som behöver göras, säger Stefan Strand, VD på Volvo Lastvagnar Sverige.

MALMÖ LBC I KORTHET

Malmö Lastbilscentral är ett Skånebaserat kundnära logistikföretag som fokuserar på hållbara, innovativa och effektiva lösningar inom lager-, gods- och bygglogistik. Verksamheten har en logistikyta på ca 77 000 kvm, omsätter drygt 700 miljoner kronor och sysselsätter ca 500 medarbetare i södra Sverige.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance