SATURDAY, SEPTEMBER 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Cisco presenterar nya AI- och maskin-inlärningslösningar för ett smartare, säkrare nätverk

I samband med årets upplaga av Cisco Live har Cisco visat upp nya och kraftfulla lösningar som tar till vara på artificiell intelligens och maskininlärning för att göra det enklare att hantera och säkra komplex nätverksinfrastruktur.
Lösningarna är nästa steg för Ciscos erbjudande inom avsiktsbaserade nätverk (intent-based networking, IBN) som först lanserades 2017 och sedan dess varit en mall för nästa generations nätverksteknologi.

De enorma investeringarna i digital teknologi världen över skapar utmaningar som nästan varenda IT-avdelning kan identifiera sig med; en allt mer komplex infrastruktur och ökad arbetsbörda.

Ciscos nya lösningar är skapade för att hjälpa IT-proffs hantera de utmaningarna och frigöra tid att ägna sig åt proaktivt förbättringsarbete, utveckling och innovation. För att det ska vara möjligt krävs smarta tjänster för automatisering och dataanalys. Som marknadsledare inom nätverksteknologi och säkerhet, med 35 år i händelsernas centrum, och säkerhet har Cisco tillgång till en enorm statistik- och kunskapsdatabas. Med de nya lösningarna kan alla verksamheter dra nytta av dessa kunskaper i avidentifierad form, då de ligger till grund både för lösningarnas utformning och för det AI-stöd som underbygger dem.

IT-avdelningar världen över kommer att få tillgång till:

⦁Bättre överblick. Alla nätverk är olika, och alla it-miljöer är i ständig förändring. Cisco samlar kontinuerligt relevanta data från lokala nätverk och jämför dessa med den avidentifierade och samlade databasen för att skapa individuella grundkonfigurationer. Dessa fortsätter sedan att lära sig och anpassa sig när antalet enheter, användare och applikationer förändras.
⦁Mer kunskap. Nätverkens komplexitet har vuxit snabbare än människans förmåga att hantera dem effektivt. Cisco använder maskininlärning för att sammanställa de enorma datamängder som kommer från nätverket mot konfigurationerna för att identifiera situationer som kan påverka driften längre fram. Det förbättrar ärendeprioritering och upptäcker mönster och tendenser vilket hjälper IT-ansvariga att förebygga och hantera problem innan de får konsekvenser.
⦁Guidade handlingar. Cisco använder automatiserade arbetsflöden och resonerande maskininlärning för att genomföra de logiska felsökningsstegen på samma sätt som en mänsklig tekniker skulle göra för att lösa ett problem. Det hjälper IT-avdelningen upptäcka problem och sårbarheter, hitta underliggande anledningar och genomföra åtgärder snabbare än någonsin.

”När förändringstakten i IT-miljön ständigt ökar, är Ciscos mål att förenkla våra lösningar. AI och maskininlärning kan göra det möjligt för verksamheter att effektivt besluta om vilka problem som ska prioriteras, och därmed vara mer flexibla och proaktiva. Det kommer att ha en stor effekt på nätverksdrift, och på de IT-avdelningar som ansvarar för den. På Cisco framtidssäkrar vi nätverken och arbetsstyrkan med hjälp av automatisering och kunskap”, säger Scott Harrell, Vice President och General Manager för Enterprise Networking på Cisco.

En central del i arbetet med att göra nätverkshantering enklare är Ciscos infrastruktur för avsiktsbaserade nätverk. Den genomsyrar alla delar av nätverket – från campus, över WAN, IoT och datacenter, till molnet. Cisco har skapat lösningar som är optimerade för att lösa de unika behov som alla dessa domäner har. Idag presenterar Cisco nya integrationslösningar för att ge användare en säker och konsekvent upplevelse av sitt företagsnätverk oavsett var, när och hur de kopplar upp sig. Dessa lösningar omfattar:

⦁Nätverkssegmentering. Integrationen av SD-Access med SD-WAN och Application Centre Infrastructure (ACI) gör det enklare för IT-team att auktorisera, lägga till och segmentera användare och enheter.
⦁Applikationsupplevelse. Cisco överför nu automatiskt applikationskrav mellan datacenter och WAN vilket gör det möjligt för nätverket att optimera anslutningarna och prioritera trafik, även när användare och applikationer förändras. Det ger bättre prestanda för affärsapplikationer i alla delar av verksamheten.
⦁Förstärkt säkerhet. Cisco gör det nu möjligt att identifiera hot i krypterad trafik i det publika molnet, vilket erbjuder ett bättre skydd än någonsin för de egna nätverksresurserna.

Nätverket blir allt mer programmerbart och det ger Ciscos ekosystem av partners och utvecklare en nyckelroll för att fortsätta driva innovation. Nu tar Cisco nästa steg i samarbetet med utvecklarcommunityn genom att bygga ut utvecklarprogrammet Cisco DevNet. Bland nyheterna finns Cisco DevNet Automation Exchange, ett utvalt bibliotek med kod för en stor mängd use cases inom automatisering, och Cisco DNA Center Platform, som hjälper nätverksexperter och mjukvaruutvecklare att bygga nya applikationer och integrationslösningar.

Tillgänglighet, licenser och tjänster

Cisco AI Network Analytics kommer att ingå i Cisco DNA Center Assurance från och med nästa version, som släpps över hela världen sommaren 2019. Lösningen kommer även att finnas för licensiering inom ramen för Cisco DNA Advantage.

Multi-domain-integration finns tillgängligt för licensiering genom Cisco DNA Advantage.

Cisco Services hjälper till att driva, skala och säkra Cisco DNA-lösningar genom hela livscykeln, med rådgivning, implementering, mjukvaruintegration, optimering och utbildning.

Mer information
Översikt: Cisco DNA Assurance Solution Overview

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements