LATEST NEWS

- News from the industry

Cisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverk

På scenen under Cisco Live
På eventet Cisco Live har Cisco visat upp en mängd nya lösningar och tjänster med den gemensamma nämnaren att de underlättar administration, drift och underhåll av nätverk, med en enhetlig teknisk plattform.

Det enda man kan förutse i dagens affärsmiljö är att ingenting går att förutse. För att bygga motståndskraft mot oväntade händelser, och förmåga att anpassa sig efter snabbt förändrade förutsättningar, är det nödvändigt att skapa enkla och sammanhållna lösningar som knyter samman teknologier, platser, medarbetare och enheter. Det är en utmaning både eftersom att dagens IT-miljöer är mer komplexa än någonsin, samtidigt som användarnas krav och förväntningar ökar, och kan få stark negativ påverkan på säkerhet och skalbarhet.

De nya tjänsterna Cisco visar upp har som gemensamt mål att minska komplexitet oh skapa en mer enhetlig ram för nätverkshantering.

”Våra kunder väljer att driva sin affär med Ciscos teknologi eftersom vi befinner oss i skärningspunkten mellan nätverk, säkerhet och molnet. Vi ser nätverket som hörnstenen för det moderna företaget och måste erbjuda agilitet genom enkelhet. Vad vi adresserar är våra kunders viktigaste utmaning, att hantera komplexitet med smarta, datadrivna plattformar som driver det digitala näringslivet framåt”, säger Todd Nightingale, global chef för Cisco Enterprise Networking & Cloud.

Allt fler affärskritiska system och applikationer drivs i molnet och fokus på de nya tjänsterna är att skapa ett ramverk som låter molnbaserad arkitektur och egna datacenter administreras som en helhet.

Cloud Management för Cisco Catalyst gör det möjligt att övervaka utvalda Catalyst Switchar och hantera nya Catalyst Wireless-enheter via Merakis dashboard.

Cisco Nexus Cloud, som lanseras under hösten 2022, är en tjänstebaserad molnbaserad plattform som erbjuder det enklaste sättet att distribuera, administrera och driva molnnätverk. Plattformen drivs på Cisco Intersight.

Att kunna se och åtgärda driftsstörningar i ett tidigt skede – om möjligt innan de ens äger rum – är en affärskritisk förmåga. Ciscos analysplatform för prediktiva nätverk ThousandEyes får inom kort ny funktionalitet genom ThousandEyes WAN Insights, som kombinerar prediktiv felsökning med beslutsstöd för åtgärder och förebyggande arbete.

Den tjänstebaserade säkerhetsplattformen Cisco+ Secure Connect Now, som först presenterades i samband med RSA-konferensen i början av juni, är en snabbt utrullad och lättadministrerad lösning för att skydda användare enheter och applikationer oavsett om de befinner sig på kontoret, i hemmet eller på resande fot.

Ciscos satsning på nästa generations säkerhetslösningar fortsätter, med nya tjänster och nya partnersamarbeten.

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med er för att göra världen till en säkrare plats. Det är inte bara bra för våra kunder, utan för mänskligheten”, sade Jeetu Patel, global chef för Ciscos säkerhets- och samarbetstjänster, på scenen under Cisco Live.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/20/2022
DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
9/14/2022
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
9/13/2022
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022