LATEST NEWS

- News from the industry

Chefer favoriserar anställda som arbetar från kontoret

Relationen mellan chef och medarbetare behöver stärkas
En studie, The State of Hybrid Work Report från teknikföretaget Owl Labs, där 2 000 respondenter i Norden har deltagit, varav 500 i Sverige respektive Norge, Finland och Danmark, visar att över hälften (56%) av cheferna är mer benägna att interagera med anställda som arbetar från kontoret, samtidigt som 96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta fler åtgärder för att hålla anställda på distans nöjda.

Idag kräver anställda flexibilitet och flera åtgärder för att arbete på distans ska fungera, och utan det kommer de inte att behålla (eller ta) jobbet, så enkelt är det. Över en tredjedel (39%) av anställda skulle tacka nej till ett jobb om flexibla timmar inte erbjöds och nästan lika många, 31%, skulle tacka nej om de inte tilläts en flexibel arbetsplats.

Förutom flexibilitet vill de anställda också ha förmåner: 96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta fler åtgärder för att hålla anställda på distans nöjda. De personalförmåner som skulle vara mest tilltalande hos en blivande arbetsgivare är flexibla arbetstimmar (33%), 4-dagars arbetsvecka (29%), flexibel arbetsplats (26%), och obegränsad semester i den mån det går (24%).

Förutom att de anställda vill ha flexibilitet och förmåner upplever de att de nu också har ett sämre förhållande till sin chef samtidigt som cheferna interagerar mer med dem som arbetar på kontoret än de som arbetar hemma, det man kallar närhetsbias (proximity bias).

Relationen mellan chef och medarbetare behöver stärkas
I en miljö med hybrid- och distansarbete är chefer och anställda ofta inte fysiskt på samma plats. Detta kan göra det svårt att bygga eller upprätthålla en relation sinsemellan, särskilt när 56% av cheferna är mer benägna att fråga om synpunkter eller interagera mer med dem som de fysiskt arbetar tillsammans med än de som arbetar på distans.

Om arbetsgivare vill att chefer ska jobba bort favorisering av anställda som arbetar från kontoret över de som arbetar hemma måste de tillhandahålla utbildning och metoder för detta. Detsamma gäller för de anställda. En anställd som arbetar på distans kan regelbundet behöva vara mer proaktiv och prata med sin chef och andra om det arbete de utför, något som de på kontoret kanske inte behöver göra.

Vad oroar sig cheferna för när det kommer till att hantera anställda på distans? Främst handlar det om; Minskad insyn i hur/när teamet arbetar (21%), upprätthålla medarbetarnas laganda (20%), missförstånd (19%) och IT-supportfrågor (19%).

96% av de anställda tycker att arbetsgivare/chefer bör vidta vissa åtgärder eller ansvarar för att säkerställa att anställda på distans är nöjda.
De främsta åtgärderna som arbetsgivare/chefer bör vidta för att säkerställa att de anställda är nöjda är att; Implementera flexibla arbetstimmar (44%), betala för all utrustning för hemmakontoret (39%), implementera flexibilitet kring var du arbetar från (35%) samt att ersätta kostnader för hemarbete (33%).

För mer information vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance