FRIDAY, JUNE 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Canon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019

Förändrar spelreglerna och stöttar kundernas framåtanda
På FESPA 2019 den här veckan (14-17 maj 2019, Messe Munich, Tyskland, monter B5-E30) visar Canon innovationer som förändrar spelreglerna och hjälper alla som producerar skyltar och grafik att skapa lönsamma slutanvändarprodukter, förbättra driftseffektiviteten och skapa verksamhetstillväxt.

Höjdpunkterna i Canons monter innehåller:

Océ Colorado 1650, den nyligen lanserade rullmatade 64-tums skrivaren med Canons nya UVgel-bläck och Océ FLXfinish-teknik (se separat pressmeddelande)
Océ Colorado 1640, med automatiskt inbyggt arbetsflöde för utskrift och skärning
Océ Arizona 1300 UV-flatbäddsskrivarserie – för allra första gången på ett internationellt evenemang (se separat pressmeddelande)
Océ Arizona 6170 med HFV (High Flow Vacuum) för exakt registrering vid arbete med styva material
imagePROGRAF PRO-2000, 24-tums storformatskrivare som använder vattenavvisande utskriftsmedia

Nya möjligheter
Besökare i Canons monter får se nya tekniker, uppseendeväckande kreativa användningsområden och flexibla arbetsflöden från början till slut – som hjälper kunderna till tillväxt via bättre produktionseffektivitet och genom att sticka ut från mängden med sina produkterbjudanden.

Lanseringen av den rullmatade skrivaren Océ Colorado 1650 sker på FESPA 2019 och hjälper kunderna öppna möjligheter via nya produkter (se separat pressmeddelande). Skrivaren optimerar produktivitet och prestanda för självhäftande vinyl, väggbeklädnader, canvas, vepor/soft signage-material, grafik belyst fram- och bakifrån, liksom icke bestruket papper. Den innehåller Océ FLXfinish-teknik, som innebär att kunderna kan välja matta eller glättade utskrifter på samma utskriftsmaterial, utan att behöva byta bläck på en enda maskin.

Modellen Océ Arizona 1380 GT ingår i skrivarserien Océ Arizona 1300 och visas nu för allra första gången på ett internationellt evenemang efter lanseringen i januari 2019. På FESPA 2019 görs utskrifter på den här UV-flatbäddsskrivaren både på styva och rigida material. Via lösningen Océ Touchstone kommer den också att pålitligt och kostnadseffektivt producera applikationer med struktur och visa besökarna hur de kan erbjuda sofistikerat och lättanvänt upphöjt tryck – något som lägger till ett spännande taktilt element till utskriftsprojekten och ger större marginaler. Océ Arizona 1380 GT använder Océ Arizona Xpert, en unik programvarulösning för arbetsflöden, där recept för komplexa projekt kan skapas och repeteras Resultatet blir mycket effektivt och marknadsintroduktionen går snabbare.

Sätter fart på driftseffektiviteten
Canon har ett nära efterbehandlingssamarbete med partnern Fotoba. Vi har nu designat en ny lösning för automatisk utskrift och skärning av rullmatade applikationer som produceras med Canons UVgel-skrivare (Océ Colorado 1640 och 1650). Lösningen bygger på den teknik som förhandsvisades på FESPA 2018 och den blir kommersiellt tillgänglig längre fram under 2019. Den integrerar den rullmatade Océ Colorado-skrivaren med Fotobas XLD-skärkniv, för automatisk efterbehandling av utskrivet material. Här kan utfallande utskrifter färdigställas utan manuell hantering.

En automatisk inmatningsmodul matar den utskrivna mediarullen från skrivaren in till skärkniven. Skärningen kan alltså fortsätta automatiskt och manuella operatörsåtgärder och den avbrottstid som uppstår vid manuell inmatning elimineras. Hastigheten med Fotoba XLD-enheten uppgår till 18 m per minut och stämmer väl överens med Océ Colorado-skrivarnas ultrasnabba hastighet. Resultatet blir exceptionell produktivitet för grafiska applikationer i stora volymer, till exempel utfallande affischer.

Océ Arizona 6170 med HFV (High FLow Vacuum) demonstreras för kunder som vill strömlinjeforma produktionen och använder krävande media som wellpapp och plywood. HFV håller substraten platt på flatbädden för exakt registrering och reducerar operatörernas förberedelsetid. Hopkopplad med Océ ProCut, programvarulösningen för arbetsflöden, får besökarna se hur automatisk skärning kan eliminera behovet av manuella insatser och snabba upp produktionen – så att skicklig personal kan omfördelas till andra områden i verksamheten.

24-tums skrivaren imagePROGRAF PRO-2000 ingår i Canons storformatsportfölj. Den visas i montern och skriver ut på vattenavvisande utskriftsmaterial för skyltar, banderoller, affischer, självhäftande grafik och popup-displayer. Lagret som tar emot bläcket består av ett bindningsmedel med låg vattenlöslighet, och därför behövs ingen laminering när Canons vattenavvisande material används. Det vattenavvisande materialurvalet är stort, inklusive matt polypropylen, självhäftande plast och vinylbanderoller, och erbjuder ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt för kunder som vill producera tryck för inom- och utomhusbruk som ska hålla i upp till sex månader.

I Canons monter visas också många grafiska komponenter och dekorelement för detaljhandeln, som togs fram i samband med reklamen för coffee table-boken Speed. De visar hur varumärken kan använda tryck för att skapa sammanhängande och emotionellt engagerande upplevelser för sina slutkunder och uppmuntra till nya och återkommande affärer. Speed-kampanjens applikationer visar tryckets roll som en del av en flerkanalslansering – från säljmaterial som befrämjar inköp, till inredningsdekor som förstärker kundens varumärkesupplevelse.

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska AB, kommenterar: ”Leverantörer av storformatsutskrifter letar fortsatt efter sätt att diversifiera och att hantera en ständigt växande produktmix och växande volymer. Med lanseringen av Océ Arizona 1300 tidigare i år och presentationen av Océ Colorado 1650 här på FESPA 2019, har vi koncentrerat våra innovationsansträngningar för att ta itu med dessa utmaningar och hjälpa kunderna att hantera och stimulera tillväxt.”

”På FESPA kan kunderna se hur de kan uppnå framgångsrik driftshantering med nya digitala trycktekniska innovationer, som dessutom stöds av våra arbetsflödespartners. Vi inspirerar också besökarna med de lönsamma möjligheter som ligger i att omvandla befintliga applikationer till något som erbjuder ännu mer värde, och som har potential att särskilja sig och driva verksamheten framåt.”

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2019
Ny undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
6/14/2019
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
6/13/2019
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
6/12/2019
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverk
Advertisements