SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Cancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatser

Ingen vill jobba oskyddat med arbetsuppgifter som innebär en fara för hälsan.
Ändå stöter vi ibland på arbetsplatser där personlig skyddsutrustning inte används. Exempelvis vid svetsarbete där svetsröken är hälsovådlig.

I svetsrök finns olika typer av hälsofarliga ämnen - partiklar samt gaser. De irriterar inte bara luftvägarna utan ökar också risken för exempelvis långvarig hosta, nedsatt funktion i lungorna, KOL, lunginflammation eller astma. Därtill blev svetsrök klassat som cancerframkallande år 2017.

Det här skyddar dig mot svetsröken
- Att inte använda andningsskydd vid svetsarbete är en allvarlig hälsorisk och vi upplyser om det så ofta vi kan, säger Martin Lindén, Category Manager inom personlig skyddsutrustning.

Inte sällan sker detta i samtal med kund som letar efter ett svetsvisir för att skydda ögonen mot svetslågan.

- Ögonskydd ses ofta som en given investering men andningsskyddet finns inte alltid med på inköpslistan. Det är därför vi gärna vill prata om vilka behov man har. Ett samtal med oss i butik eller med någon av våra säljare betyder mycket för ditt svetsarbete och din hälsa.

Ett andningsskydd med partikel- och gasfilter är ofta vad som krävs när det gäller svetsrök. Bäst skydd ger ett tryckluftsmatat eller fläktmatat andningsskydd som exempelvis Sundström fläktmotor SR 500 tillsammans med en svetshjälm med luftkanal Sundström SR 592. Då slipper du känna ett andningsmotstånd och blir mindre trött.

Förutom det rekommenderar vi ofta ett populärt minimipaket för såväl ögonskydd som andningsskydd. Det täcker mångas behov och är en rimlig investering för att skydda hälsan - svetshjälm Pyramex och exempelvis halvmask SR 900 från Sundström. Halvmasken har extremt lågt in- och utandningsmotstånd och för att passa så många ansiktsformer som möjligt finns den i tre storlekar.

Tänk dock på att om du har skägg eller skäggstubb och ska använda hel- eller halvmask måste du raka av det om du vill att andningsskyddet ska ge dig skydd. Skägg och skäggstubb skapar annars utrymme för läckage och då sluter skyddet inte tätt.

För att vara säker på att du hittar rätt produkt för ditt svetsarbete, kontakta våra Procuratorbutiker eller kontakta oss på 0200 811 000.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements