SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Cancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatser

Ingen vill jobba oskyddat med arbetsuppgifter som innebär en fara för hälsan.
Ändå stöter vi ibland på arbetsplatser där personlig skyddsutrustning inte används. Exempelvis vid svetsarbete där svetsröken är hälsovådlig.

I svetsrök finns olika typer av hälsofarliga ämnen - partiklar samt gaser. De irriterar inte bara luftvägarna utan ökar också risken för exempelvis långvarig hosta, nedsatt funktion i lungorna, KOL, lunginflammation eller astma. Därtill blev svetsrök klassat som cancerframkallande år 2017.

Det här skyddar dig mot svetsröken
- Att inte använda andningsskydd vid svetsarbete är en allvarlig hälsorisk och vi upplyser om det så ofta vi kan, säger Martin Lindén, Category Manager inom personlig skyddsutrustning.

Inte sällan sker detta i samtal med kund som letar efter ett svetsvisir för att skydda ögonen mot svetslågan.

- Ögonskydd ses ofta som en given investering men andningsskyddet finns inte alltid med på inköpslistan. Det är därför vi gärna vill prata om vilka behov man har. Ett samtal med oss i butik eller med någon av våra säljare betyder mycket för ditt svetsarbete och din hälsa.

Ett andningsskydd med partikel- och gasfilter är ofta vad som krävs när det gäller svetsrök. Bäst skydd ger ett tryckluftsmatat eller fläktmatat andningsskydd som exempelvis Sundström fläktmotor SR 500 tillsammans med en svetshjälm med luftkanal Sundström SR 592. Då slipper du känna ett andningsmotstånd och blir mindre trött.

Förutom det rekommenderar vi ofta ett populärt minimipaket för såväl ögonskydd som andningsskydd. Det täcker mångas behov och är en rimlig investering för att skydda hälsan - svetshjälm Pyramex och exempelvis halvmask SR 900 från Sundström. Halvmasken har extremt lågt in- och utandningsmotstånd och för att passa så många ansiktsformer som möjligt finns den i tre storlekar.

Tänk dock på att om du har skägg eller skäggstubb och ska använda hel- eller halvmask måste du raka av det om du vill att andningsskyddet ska ge dig skydd. Skägg och skäggstubb skapar annars utrymme för läckage och då sluter skyddet inte tätt.

För att vara säker på att du hittar rätt produkt för ditt svetsarbete, kontakta våra Procuratorbutiker eller kontakta oss på 0200 811 000.
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements