Byggföretagen sparar tid med Abetong Online - industritorget.com
WEDNESDAY, JULY 08 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Byggföretagen sparar tid med Abetong Online

Med sin nya molntjänst hjälper Abetong kunderna att spara hundratals timmar i stora byggprojekt. Abetong Online ger dem effektivare avrop och bättre överblick i projekten. Ett digitalt jättekliv i prefab-branschen som tagits väl emot av byggföretagen.
– I Abetong Online har jag översikt över alla betongelement som Abetong ska leverera i projektet. Jag ser precis vad som är avropat och när det ska komma. När jag skapar ett nytt avrop summeras vikterna allteftersom jag klickar i de element jag vill ha med, så det är väldigt enkelt för mig att fylla lasset på bästa sätt. Jag skulle säga att jag sparar åtminstone fem minuter per avrop med Abetong Online, berättar Karl Isaksson platschef på ED Bygg.

Fem minuter per avrop blir snabbt en stor tidsbesparing i ett stort projekt. I den nya stadsdelen Ebbe Park i Linköping är ED Bygg just nu en bra bit in i totalentreprenaden Kvarteret Lugnet som omfattar totalt 360 lägenheter i flerbostadshus samt lokaler och garage. Abetong levererar en stor del av stommen. Sett över hela projektet uppskattar Karl Isaksson det till cirka 1000 avrop i Abetong Online, vilket innebär att de sparade minuterna faktiskt adderar upp till mer än tio arbetsdagar.

– Dessutom är det en fördel att jag kan logga in och få tillgång till all information var jag än befinner mig. Väldigt smidigt och enkelt att använda, en lösning som gör att det känns ganska utdaterat att sköta avropen manuellt på blanketter i Excel eller liknande, säger Karl Isaksson.

Andreas Finnström som är Abetongs projektledare för leveransen till Kvarteret Lugnet ser även en annan klar fördel med Abetong Online – de manuella felkällorna elimineras.

– Vi får en större säkerhet i kommunikationen och minskar risken att något blir fel. Istället för att kunden mejlar in avrop som våra transportledare skriver av manuellt så har vi alltid en uppdaterad status i Abetong Online där alla ser samma information. Exakt vad kunden har avropat och när det ska levereras, säger han och tillägger:

– Responsen från de kunder som börjat använda Abetong Online har varit väldigt positiv. Det förenklar både deras och min arbetsvardag och känns helt enkelt som ett modernare sätt att jobba.

Via sitt login får byggprojektledaren överblick över samtliga element som ingår i ett projekt. Utifrån ritningen kan han eller hon planera vad som behöver levereras vid vilken tid och sedan göra sina avrop direkt i Abetong Online.

Alla avrop slussas automatiskt till rätt transportledare på rätt fabrik hos Abetong, vilket gör att kunden inte behöver hålla koll på en mängd olika kontakter för sina beställningar. Via datorn, plattan eller mobilen kan byggprojektledaren följa statusen på alla sina planerade leveranser.

När chaufförerna sedan är på väg ut till bygget kan de avisera sin ankomst via mejl (och snart sms) direkt i Abetong Online. Det ger bygget bättre möjlighet att manna upp inför leveransen och därmed korta ner lossningtiderna.

– Vi är först ut i prefab-branschen med den här typen av digital lösning för våra kunder. Och det känns helt rätt. I dag räcker inte längre att enbart erbjuda produkter av högsta kvalitet. Kunderna efterfrågar vår expertis i fler delar av byggprojekten, så vi hittar nya vägar att höja servicegraden, säger Magnus Fridvall, divisionschef Abetong Hus Syd.

I Abetong Online listas mått och vikt för varje enskilt betongelement. Användaren kan även klicka på elementet och få fram ritningen direkt på skärmen. Det gör att kunden enkelt kan bygga upp sina laster på bästa sätt för att minska antalet leveranser och undvika onödiga kostnader på grund av halvfulla lastbilar.

– För oss på Abetong blir det också ett viktigt led i vår strävan att fylla upp lastbilarna bättre. Det ger inte bara lägre kostnader utan är en del i vårt hållbarhetsarbete. Ökad fyllnadsgrad ger färre lastbilar på vägarna och minskade utsläpp, säger Magnus Fridvall.

Fakta Kvarteret Lugnet
• Totalentreprenad som uppförs av ED Bygg på uppdrag av Stångåstaden.
• Nybyggnation av flerbostadshus, lokaler och garage i kvarteret Lugnet i Ebbe Park, Linköping.
• Totalt 360 lägenheter, både bostads- och hyresrätter. Uppförs i tre etapper och kommer pågå till och med vintern 2022.

Abetongs leverans ca mängder:
• Pelare 530lpm
• Balkar 540lpm
• Stålpelare (inköp)
• Sandwichväggar 6 500m²
• Halvsandwichväggar 9 200 m²
• Massivaväggar 25 000 m²
• Skalvägg 3 200 m²
• Plattbärlag 32 000 m²
• Balkonger 2 400 m²
• D-plattor 420 m²

Magnus Fridvall
Divisionschef Hus Syd
magnus.fridvall@abetong.se
0706 48 38 35

LATEST NEWS

- News from the industry
6/24/2020
Animation av flerkanalig kontrollenhet med möjlighet till IO-Link Grundläggande faktorer för produktionseffektiviteten. CEVT kapar utvecklingstiden med 80% med hjälp av Ansys SPEOS
6/23/2020
Årets Hållbara Leverantör, 2019Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag​Hos Swecon snurrar hjulen fortfarandeLösningar för effektiv konstruktion av kopplingsskåpNya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
6/22/2020
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
6/18/2020
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
6/17/2020
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
6/16/2020
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
6/15/2020
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
6/12/2020
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp
Advertisements