LATEST NEWS

- News from the industry

BASTA-revision på Technima Nordic

Angående registreringen av Mercalin- och Soppec-produkter
BASTAonline har nyligen genomfört en revision på Technima Nordic angående registreringen av Mercalin- och Soppec-produkter.
Se listan över våra produkter som är registrerade och bekräftade av BASTAonline!

Vad är BASTA?
BASTAonline är ett privat system som används av den skandinaviska byggnadssektorn för att välja ut produkter som minskar påverkan på hälsa och miljö.
Produkter som är certifierade enligt BASTAonline uppfyller systemets strängaste kriterier för kemiska sammansättningar. Bygg- och anläggningsprodukterna som finns i BASTA-databasen uppfyller BASTA:s krav för kemiskt innehåll och innehåller inte några ämnen som inger mycket stora betänkligheter och riskminskningsämnen.
BASTAonline tillämpar två kravnivåer: BASTA och BETA. Båda nivåerna har krav för ämnen som är sensibiliserande, akuta eller kroniskt toxiska och miljöfarliga samt för flyktiga organiska föreningar.
BASTAonline är en föregångare på området i Europa och anses av Technima starkt påskynda utvecklingen av nya formuleringar genom att fokusera på säkrare metoder för sammansättning av produkter.

Revisionen
Under revisionen har Technima uppfattats som ett företag som kan sin domän och som styr sina produktformuleringar på utmärkt sätt. Det har tydligt framgått att Technima har förmåga att anpassa sig efter alla begränsningar som införs av BASTA (till exempel att ersätta lösningsmedel som i dag ännu inte har bevisats utan endast misstänks vara ett hormonstörande ämne).

Följande av våra produkter finns registrerade i BASTAonline:
Listan över företagets produkter som är registrerade under BASTA och BETA har nu också bekräftats:
IDEAL SPRAY (BETA): röd – gul – rosa
FLUO TP (BETA): samtliga kulörer
PRO MARKER (BETA): röd – gul – svart – vit
MERCALIN RS (BETA): samtliga kulörer
MERCALIN MARKER (BASTA och BETA): fluorescerande och vit. Dess sammansättning har modifierats specifikt som svar på de strikta BASTA-kriterierna.

Inte alla företag som är registrerade i BASTAonline har genomgått en revision och därmed fått sina produkter verifierade.

Denna revision bekräftar Technimas löfte till användarna om att erbjuda säkra produkter. Företaget har en etablerad ledande ställning inom sektorn tack vare sin förmåga att utmana sig själv och förutse och anpassa sig till utvecklingen och behoven på marknaden.
Contact information

Technima Nordic AB

Mailing address
Krokslätts Torg 5
43137 Mölndal
Region
Mölndal
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556757-2317
Founded: 2009
Employees: 9
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Technima Nordic AB

Vi har i första hand markeringsspray anpassade till specifika behov hos kompetent yrkesfolk inom olika sektorer:

BYGG: Ett stort sortiment av sprayfärger, tekniska produkter och markeringstillbehör som är oumbärliga för yrkesarbetare inom bygg- och anläggning. Kvalitet, precision, synbarhet på långt håll och hållbara markeringar anpassade efter era behov.

SKOG: Förstahandsvalet för yrkesfolk inom skogsbruk. Våra sprayfärger, komplement och tillbehör uppfyller de mest krävande markeringsbehoven hos skogsarbetare. Våra produkter är idealiska för skogsförvaltning eller sågverk.

EVENEMANG: Våra temporära markeringsfärger och färger med olika effekter är idealiska för utmärkning av olika sporter som vandringar, tävlingar, utställningar och andra evenemang.

LINJE: Ett sortiment med vagnar och färger för linjemarkering för att strukturera utrymme, avgränsa ytor och optimera trafiken. Våra linjemarkeringar är enkla att applicera och ger ett perfekt resultat samt bra resistens under lång tid.

RAL: Ett sortiment av bättringsfärger och övriga industrifärger för att enkelt och snabbt återställa era ytor. Ni hittar även ett brett urval av RAL-färger för säkerhetsmärkning eller för användning på jordbruks- eller anläggningsmaskiner.

TEKNIK: Ett komplett sortiment för underhåll av utrustning, delar, kugghjul och byggutrustning. Produkterna i sortimentet SOPPEC PRO TECH erbjuder en bred palett av aerosolprodukter samlade under funktionerna SKYDD, RENGÖRING, SMÖRJNING.

Marknadsledande i Norden på märkfärg.

Latest ads from Technima Nordic AB

All 135 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Contacts

Mikael Nyman
Business Development Scandinavia
0722-273917
Daniel Algons
Sales Area Manager Sweden
+46 (0) 702 119 670

Videos

DITYSPRAY system - the many advantages

DITYSPRAY system - the many advantages
DITYSPRAY system - The Refillable Air Powered Spray Can

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin