Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Atlas Copco revolutionerar marknaden för syrgas on-site med den nya syrgas­generatorn OGP+

Med innovativ teknik ökar effektiviteten med 30 % samtidigt som energiförbrukningen minskar med 70 %.
Antalet industriella applikationer som behöver syrgas fortsätter att öka. Det gör även antalet kunder som upptäcker fördelarna med en egen syrgasgenerator. Med nya OGP+ tillhandahåller Atlas Copco en kompakt syrgasgenerator med världsledande tillförlitlighet, prestanda och kostnadsbesparingar.

Många industrier är beroende av syre. Att syre används inom sjukvården är känt för de flesta, men det finns även andra applikationer där syre är avgörande för produktionsprocessen, däribland ozonproduktion, fiskodling, produktion av biogas, metallurgi och läkemedelsproduktion.

Under lång tid kunde företag endast få tag i syre genom att köpa syrgas på flaska eller flytande syre på bulk. De senaste tekniska framstegen gör det dock möjligt för många användare att producera sitt eget syre. Med ett syrgassystem on-site, som består av en kompressor en syrgasgenerator och ett par tankar, elimineras kostnaderna för och de logistiska utmaningarna med att köpa, flytta och lagra syrgas. I och med introduktionen av syrgasgeneratorn OGP+ med PSA-teknologi (Pressure Swing Adsorption) sätter Atlas Copco ribban ännu högre med en mängd nya användarfördelar och betydande driftbesparingar.

Genom att optimera PSA-tekniken sätter OGP+ nya standarder för effektivitet. Vid full belastning förbrukar den 30 % mindre tryckluft för att producera samma mängd syre som en traditionell gasgenerator. Resultatet blir att kunderna når dubbelsiffriga minskningar av den totala kostnaden per enhet syre.

Med den egenutvecklade VCS-tekniken (Variable Cycle Saver) introducerar OGP+ ytterligare energibesparingar. VCS optimerar PSA-cykeln genom att anpassa konsumtionen av tryckluft då behovet av syre är lägre. Genom att eliminera energispill vid lägre efterfrågan genererar VCS upp till 70 % extra energibesparingar.

Den exakta syrekoncentrationen som behövs i en viss applikation kan ställas in med ett enkelt knapptryck, en unik kombination av användarvänlighet och energibesparingar. OGP+ kan producera syre med en renhet på upp till 95 % och erbjuder en mer kostnadseffektiv lösning för applikationer med hög renhet än syre på flaska eller bulk. För de många industriella applikationer som inte kräver 95 % ger OGP + ännu större besparingar. Eftersom syre med hög renheten kräver mer energi så kan OGP+ leda till omedelbara driftbesparingar bara genom sin förmåga att anpassa renheten efter behovet (samtidigt som den bibehåller högsta gaskvalitet). De ekonomiska fördelarna av att producera endast den renhet som krävs i applikationen sträcker sig även till investeringskostnaderna eftersom man kan klara sig med en mindre kompressor och en mindre syrgasgenerator vid lägre renheter.

OGP + har utformats för att ge maximal kvalitet och tillförlitlighet. Kontinuerlig och automatisk övervakning av inloppsluften skyddar integriteten hos zeolitmolekylsikten (ZMS) som adsorberar kvävet ur den inkommande tryckluften.

Dessutom övervakar OGP+ kontinuerligt det syre som framställs. Om det uppstår några renhetsproblem kommer generatorn att ingripa och hindra syret från att nå applikationen tills renhetsnivån har återställts

OGP+ sparar också plats på kundernas produktionsgolv. Tack vare sin design tar generatorn ett betydligt mindre utrymme i anspråk än branchstandard.

"Att producera syrgas on-site var redan ett övertygande förslag. Men OGP+ höjer verkligen ribban för alla viktiga riktmärken, från effektivitet till prestanda och tillförlitlighet. Kunderna har en stabil syretillförsel och renhet till en betydligt lägre kostnad per enhet. Oavsett om du jämför det med köpt syre eller andra gasgeneratorer on-site så erbjuder OGP+ fördelar som inte går att överträffa." ... Niclas Caldegren , Affärsutvecklare Industriella Gaser på Atlas Copco Compressor

OGP + finns i åtta modeller med en flödeskapacitet från 2-37 Nm³ / h. Den kan beställas över hela världen från och med mitten av juli.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kontaktinformation Atlas Copco Compressor:

Postadress: 105 23 Stockholm
Besöksadress: Sickla Industriväg 19, Nacka

☎ 020-26 27 28
cpr.info@atlascopco.com
Contact information
Mailing address

10523 Stockholm
Visiting address
Sickla Industriväg 19
13154 Nacka
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556155-2794
Founded: 1971
Employees: 158
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Atlas Copco Compressor AB!

Vi ingår i Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik och vårt ansvar är att marknadsföra och sälja kompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer och rörsystem på hela den svenska marknaden. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi även nulägesanalyser, energioptimering och riskbedömningar. Vårt uppdrag är att i varje försäljning erbjuda produkter och lösningar som adderar värde till applikationen, som förbättrar arbetsmiljön för människor på industrigolvet och som bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Via vår rikstäckande eftermarknadsorganisation kan vi erbjuda förebyggande underhåll och akutservice på alla typer av maskiner – kompressorer, vakuumpumpar och gasgeneratorer. Oftast kan vi även hjälpa kunder med maskiner som inte sålts av oss. Alla servicejobb utförs av välutbildade och erfarna tekniker med lokal förankring och god kännedom om faktorer som kan påverka statusen och livslängden på er maskin. Servicen är snabb och effektiv och utförs vid en tidpunkt som passar er produktion. Potentiella problem som kan leda till effektivitetsförluster och driftsstopp lyfts fram och åtgärdas efter överenskommelse. Givetvis använder vi alltid originaldelar från Atlas Copco när maskinen levererats av oss.

Vi strävar efter att vara en pålitlig affärspartner och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder energieffektiva och unika lösningar inom en mängd olika applikationer. Genom att lyssna på våra kunder, och genom att dela idéer med våra kollegor, driver vi utvecklingen av nya innovativa produkter som skapar affärskritiska fördelar inom svensk industri.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Atlas Copco Compressor AB

All 15 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – SS-EN 17020

Contacts

Alexandra Calgar
0721-452501

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro