THURSDAY, APRIL 18 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Anders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete

Anders Lindström arbetar som lokförare och instruktör på Green Cargo.
Ett omväxlande arbete och ingen dag är den andra lik. Ena dagen kör han tåg, en annan växlar han åt kund och den tredje håller han i utbildningar, följer upp eller examinerar lokförare eller bangårdspersonal.

Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång. Av cirka 1 900 medarbetarna arbetar ungefär 850 som lokförare, 120 av dessa är så kallade instruktörer. Instruktörer används för att hålla i utbildningar för både lok- och bangårdspersonal.

Inom järnvägsbranschen måste alla lokförare utbildas internt för att få köra specifika lok, oavsett om föraren är nyutexaminerad eller erfaren men behöver vidareutbildning. Instruktörerna är i regel även bland de första som nyutexaminerade lokförare träffar. Den bild instruktörerna förmedlar av Green Cargo som företag kan många gånger påverka var de nya lokförarna väljer att arbeta kvar. Instruktörerna har därför en mycket viktig roll på Green Cargo.

Jag har arbetat på Green Cargo sedan bolaget startades 2001 men har nästan 25 år års erfarenhet inom järnvägsbranschen. Idag arbetar jag som lokförare och instruktör. Det är en bred roll eftersom jag både kör tåg, utbildar och examinerar personal samt arbetar som stöd för närmaste gruppchef och produktionspersonal gällande exempelvis produktionsupplägg på orten där jag är stationerad.

Som instruktör är en av de största utmaningarna att hålla bra utbildningar så att eleverna förstår men också tycker det är roligt och intressant. För mig är det också viktigt att vara med och bidra till en trygg och säker arbetsplats där alla trivs. Jag vill vara en bra förebild och företagsrepresentant när jag möter människor både på och utanför arbetstid.

Att arbeta som lokförare innebär mycket eget ansvar och krav på expertkunskaper inom det lok- och vagntekniska området. Att vara påläst och förberedd på vad som ska göras är viktiga parametrar för att jag ska kunna leverera mina åtaganden internt.

Om jag ska kunna vara en bra instruktör måste jag ha koll på, och kontroll över, vad som ska utföras men även hur det ska utföras. Det är viktigt att vara tydlig och kunna hitta de eventuella kunskapsbrister som finns och hjälpa den som behöver mer utbildning. Vi instruktörer vill hela tiden bidra till att ge bästa möjliga förutsättningar till den personal som arbetar på Green Cargo.

Det finns många saker som är bra med att arbeta på Green Cargo. Framförallt är det omväxlande med tågkörning ena dagen och utbildning eller examinering den andra. Sedan tycker jag att vi har bra anställningsvillkor med ersättning för sjukvård, medicin samt friskvård och att vi är duktiga på att ta hand om vår personal. Vi är den största godsoperatören på järnväg idag och det finns alltid någon kollega som kan hjälpa till var man än befinner sig. Dessutom tror jag att det kommer ske en överflyttning av gods till järnväg de kommande åren vilket känns mycket spännande!
Contact information
Mailing address
Box 39
17111 Solna
Visiting address
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556119-6436
Founded: 2001
Employees: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Contacts

Mats Hollander
010-455 40 00

Videos

Green Cargo företagspresentation 2018

LATEST NEWS

- News from the industry
4/15/2019
Optimerad avjämningsbalk från RototiltMer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
4/12/2019
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.Monitor storsatsar i Sydostasien – anställer fler i SverigeRasmus Linge ny vd för CS LogisticsAlmi Invest investerar i EasyServIKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019Så går det till att besikta en motorcykelCell PT® - för säker infästning i nya lätta designmaterialSeavus talare på konferens - AI-dagen: AI som stöd för verksamheten, 22 majRekordresultat för BygmakoncernenAnn Krumlinde ny styrelseledamot i VäderstadSopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknadenKungen besökte Apotea i MorgongåvaMitsubishi Outlander PHEV: Sveriges populäraste laddhybrid
4/11/2019
Maximera effekten till hydrauliktillbehör med ADX från CEJNFörvaring gasflaskor – så uppfyller du regler och kravJan Ridfeldt ny vd och koncernchef på Umeå Energi ABLyckad lansering av The Gothenburg Gateway ​Ny standard för miljökostnader – utvecklad i Göteborg Fem stjärnor til Range Rover EvoquePaetronics byter namn till VehcoHög kvalitet på alla forskarutbildningar på Högskolan VästUndervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i ÖstersjönEOS firar 30 år av passion för industriell 3D-printing Världens snabbaste vätgassensor bäddar för ren energiHyundai lanserar privatleasing för sina populära miljö- och familjebilarTarget 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20% Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtalRyobis unika Plattrensare - Rengör uteplatsen blixtsnabbtMaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare
4/10/2019
CEJNs Multi-X GII Hydrauliska Multi Koppplingar - Bättre, Starkare, Lättare OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskinerABB:s snabbladdare bidrar till ett grönare GöteborgVolvo Cars på Techno Classica: Art Deco i rörelse med Volvo PV36Äntligen är Industrimagasinet våren 2019 här!Summ Road Show IBS QMS & TeamcenterNIS-direktivet är IT-chefernas bästa vänBäckebron - Sågverket som älskar det extra krångligaEllevio och Power Circle gör gemensam sak för framtidens elnätKonsultbolaget Exsitec på plats 2 i Powered by People Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy TransitionABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenad-branschenMiljardprojekt för digitalisering av europeisk industriEnergibesparingar och reducerat underhållsbehov med fläktväggsapplikation i stor biograf i SingaporeSchneider Electrics Easy UPS 3S nominerad i Elfack Design Award
Advertisements