SATURDAY, OCTOBER 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

ALPINE A110S - Ny sportigare version

A110S är det senaste tillskottet i A110 modellprogrammet.
Bilen erbjuder en koncentrerad körupplevelse, som också fungerar i vardagen, en design som förstärker sportigheten, mer motoreffekt och ett omarbetat chassi. Svenska priser ej fastställda. Pris i Frankrike från €66,500*.

A110S har en formgivning som tydligt framhäver bilens sportighet. Versionen ingår i Alpines modellprogram tillsammans med A110 Pure och A110 Légende. Den nya toppversionen kännetecknas av starkare motoreffekt, ett anpassat chassi och unika designdetaljer.

A110S har utvecklades för att kunna erbjuda en bil med högfartsstabilitet och en intensiv körupplevelse. Den sofistikerade formgivningen går igen på både utsidan och insidan. Genom att använda material av toppkvalitet, som t ex kolfiber och speciella klädselval är sportbilskänslan alltid påtaglig.

A110S säkerställer sin position som en sportbil i lättviktsklassen, helt i Alpines anda, med

1 114 kg och 292 hk. Versionens grundpris exklusive tillval är 66.500 € i Frankrike. Svenska priser offentliggörs senare. Alpine Centre Stockholm hanterar förhandsbeställningar i Sverige. De första leveranserna är planerade till början av 2020.

A110S bjuder på en intensiv körupplevelse. Utgångspunkten i Alpine-projektet har alltid varit att kunna erbjuda olika versioner med unika personligheter och prestanda.

Design & interiör

Specifika designelement särskiljer A110S: Signaturlackeringen grå "Tonnerre” i matt finish och fibertak som tillval. Dinamica klädsel förstärker sportkänslan

Tack var särskilda styling-detaljer skiljer sig A110S tydligt från de övriga A110 versionerna.

En orange- och kolfibersvart flagga pryder de bakre takstolparna och Alpineskriften på baksidan går i svart. De orange lackerade bromsoken syns tydligt bakom de mörka ”GT Race” fälgarna. A110S har ett sportigt utseende, inte minst tack vare den lägre markfrigången. Specifikt för A110S introduceras lacktillvalet grå ”Tonnerre” i matt finish som ytterligare framhäver sportigheten.

Inuti kupén har de blå dekorsömmarna ersatts med orange sömmar. Svart Dinamica-klädsel i taket, på solskydden och dörrpanelerna förstärker kompromisslösheten. Skalstolarna från Sabelt väger endast 13,1 kg styck och klädda i Dinamica. Ratten är klädd i läder och Dinamica med en orange mittmarkering. Fotstöd och pedaler är utformade i lättviktsaluminium. Pricken över i är flagg-emblemen i kolfiber och orange som matchar utsidans.

A110S kan uppgraderas med ett kolfibertak i högblank finish.Tillvalet lättar bilens vikt med

1.9 kg samtidigt som dess sportiga karaktär förstärks. Smidda Fuchsfälgar finns som tillval samt även en kolfiberfinish till Sabelt-stolarna. Som standard ingår bland annat ett Focal ljudsystem, Alpines telemetrisystem samt parkeringssensorer fram och bak.

Antony Villain, Alpine Design Director, kommenterar:

A110S har en fokuserad och tydlig karaktär vilket visar sig i designdetaljerna. Flaggemblemet som återfinns på in- och utsidan i kolfiber och orange fångar bilens personlighet: Å ena sidan ett åtagande med avseende på lättviktskonstruktionen, å andra sidan en färgstark körupplevelse. Dinamica-klädseln i kupén har ett funktionellt utseende som passar A110S som handen i handsken. Kontrasten av materialet mot de orange sömmarna ger en elegant och högkvalitativ känsla.

Chassi

Förbättrade fjädrar samt krängningshämmare för optimal precision. Sänkt chassihöjd för lägre tyngdpunkt. Bredare däck med särskild gummiblandning och stomme.

Fjädringsinställningar, det elektroniska stabilitetssystemet, hjulvinklar och även däckkonstruktion och gummiblandning – A110S chassit har kalibrerats för att en intensiv körupplevelse.

Kärnan utgörs av lättviktskonstruktionen i aluminium som kommit att känneteckna A110 och den unika konfigurationen av chassit ger A110S även en distinkt egen dynamisk karaktär. Fjädrarna är 50 % styvare och dämparen har anpassats därefter. Krängningshämmarna, som är ihåliga för minskad vikt, är hela 100 % fastare.

Genom att sänka markfrigången med 4mm sänks bilens masscentrum, vilket i sin tur ger bättre högfartsstabilitet och ännu direktare styrrespons. Det genomarbetade chassit kännetecknas av precision och dynamisk effektivitet.

Bilens mekaniska väggrepp har ökats tack vare nya hjul och däck (215 mm fram och 245 mm bak). Däcken är Michelin Pilot Sport 4 med en specifik konstruktion och gummiblandning. Kombinationen av nya däck och de ingående chassijusteringarna skänker A110S en tydlig dynamisk karaktär vilket märks direkt bakom ratten.

Det elektroniska stabilitetsystemet, i synnerhet i “Track Mode”, har kalibrerats för sylvass skärpa samtidigt som maximal kontroll bibehålls. ESC-systemet kan även avaktiveras helt.

Kraftfulla sportbromsar från Brembo med 320 mm skivor (tillverkade i en aluminium/stålblandning) är standard i A110S.

Motor

En turboladdad 1.8-liters motor med 292 hästkrafter. Intensiv och karakteristisk kraftöverföring. Förbättrat vikt / effektförhållande.

A110S är den snabbaste och kraftfullaste A110 hittills tack vare en effektökning på över

40 hk. Den karakteristiska 1.8 liters stora fyrcylindriga bensinmotorn finns kvar men laddtrycket har höjts med 0.4 bar för ökat effektuttag.

Toppeffekten på 292 hästkrafter utvecklas vid 6.400 v/m vilket är 400 varv högre än hos de andra versionerna. Det maximala vridmomentet på 320 Nm är tillgängligt mellan 2.000 och 6.400 varv (+1.400 v/m jämfört med 252 hk motorn). Kraften skickas till bakhjulen via en sjuväxlad Getrag dubbelkopplingsautomatlåda. E-differentialen är baserad på broms-systemet och levererar ett direkt driv ut ur kurvorna med minimalt med hjulspinn.

Den ökade effekten ger ett nytt effekt / viktförhållande med 3.8 kg / hk att jämföra med 4.3 kg / hk för 252 hk versionerna. 0-100 km/h avverkas på 4.4 sekunder.

Tekniska data

Alpine A110S

Bränsle................................................................................. Bensin

Motortyp............................................................................... 1.8L 4cyl. 16v turboladdad

Max. effekt........................................................................... 292 hk @ 6.400 varv/minut

Max vridmoment.................................................................. 320N m från 2.000 – 6.400 varv/minut

Drivning................................................................................ Mittmotor, bakhjulsdrift

Växellåda.............................................................................. 7-växlad dubbelkopplingsautomat
med våtkoppling

Tomvikt (DIN)....................................................................... 1.114 kg

Effekt / Viktratio.................................................................... 3.8 kg/hk (262 hk/ton)

Mått...................................................................................... 4.180/1.798/1.248 mm (L/B/H)

Hjulbas.................................................................................. 2.419 mm

Spårvidd fram...................................................................... 1.556 mm

Spårvidd bak........................................................................ 1.553 mm

Hjulupphängning................................................................... dubbla triangellänkar fram och bak

Bromsar fram....................................................................... 4-kolvsok, 320 mm skivor

Bromsar bak......................................................................... 1-kolvsok, 320 mm skivor

Luftmotstånds koefficient..................................................... Cd: 0.32

Luftmotståndsarea............................................................... Cd*A: 0.621 (A 1.94m²)

Bränsletank.......................................................................... 45 l

Bagageutrymme fram.......................................................... 96 l

Bagageutrymme bak............................................................ 100 l

Däck och fälg....................................................................... 215/40R18 (fram), 245/40R18 (bak)

Max. hastighet...................................................................... 260 km/h

Acceleration......................................................................... 0-100 km/h 4,4 sekunder

Bränsleförbrukning............................................................... i.u.

Utsläpp................................................................................. i.u.

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris som startade 2007 i Norden. Renault S.A. har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.

LATEST NEWS

- News from the industry
10/9/2019
Kemiska risker och hur man förebygger demEtteplan fortsätter att växa i Sverige med förvärvet av teknikinformationsföretaget Teknifo ABKompetensbrist får tre av tio småföretagare att inte anställaCMP och DFDS etablerar landström i KöpenhamnInstalco expanderar i GöteborgNy europeisk LVL-handbok har kommit utISCAR på EMO 2019
10/8/2019
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
10/7/2019
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
10/4/2019
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
10/3/2019
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
10/2/2019
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
10/1/2019
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4Real
Advertisements