FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

6 tips till dig som ska köpa batteriskåp för litium /litiumjonbatterier

Använder du litiumbatterier är det en god idé att se över förvaringen för att minska riskerna vid termisk rusning och giftiga gasutsläpp.
Överlag ska förvaringen ha en jämn temperatur, skydda mot fukt, erbjuda säker laddning och skydda mot mekaniska skador.

På marknaden råder nu Vilda Västern då regelverket inte hinner med och flera företag kommer med kreativa lösningar i alla prisklasser. För att underlätta för dig och säkerställa att du gör en trygg investering och får en säker förvaring har vi listat: 6 viktiga punkter du bör tänka på vid inköp av ett batteriskåp för litium / litiumjonbatterier

1. Se till att ha skydd mot invändig brand
Vanliga brandklassade skåp är konstruerade för att klara bränder som startar på utsidan av skåpet men dessa klarar inte en brand med litiumjonbatterier som startar inuti skåpet. Se därför till att ditt batteriskåp är brandklassat för bränder som startar invändigt annars är skyddet helt klart bristande. För att säkerställa att skåpet klarar av även en brand invändigt i minst 90 minuter så skall det vara testat godkänt enligt SS-EN-1363-1 för invändig brand.

2. Se till att skåpet har integrerad ventilation
För att undvika termisk rusning är det viktigt att litiumbatterierna lagras under optimerade förhållanden för laddning och förvaring. Varm luft ska ventileras ut konstant för att undvika överhettning och särskilt viktigt är det att ha en integrerad ventilation som klarar av att ventilera bort all värme som skapas innan rusningen är ett faktum. Detta är oerhört viktigt då gaserna är mycket giftiga.

3. Ladda litiumjonbatterier säkert
Finns det minsta tanke på att batteriskåpet ska användas som laddstation ska du välja ett litiumjonskåp som är byggt för batteriladdning redan från start. Att försöka koppla något själv i ett senare skede kan bli både dyrt och farligt. Ett litiumjonskåp har en högkvalitativ list med eluttag med metallhölje och jordade eluttag. Listen med eluttag är driftklar och sitter på skåpets bakre vägg. För att du ska få ett säkert batteriskåp för litium /litiumjonbatterier ska följande uppfyllas:

4. Ha ett ordentligt larm
Cyklar, verktyg och övrig elektronik används ofta på dagen och laddas på natten. Det är säkert därför de flesta bränder inträffar när vi sover. Se till att ha ett skåp som larmar ordentligt och är uppkopplat med elektronisk styrning inkl. potentialfri larmkontakt för fastighetsstyrning. Det finns olika typer av larmmoduler där larmindikering sker antingen via ett övergripande larmsystem och/eller som ett SMS. Ett särskilt brandbekämpningssystem ”Fire supression system” hämmar brandens utveckling och ger omgivningen tid att reagera och vidta åtgärder.

5. Se till att de finns möjlighet att evakuera skåpet
Placera skåpet nära en utgång så att det enkelt kan flyttas ut om en brand skulle ske inne i skåpet. Skåpen har en hög vikt, ca 500 kg, så se till att du har ett batteriskåp med integrerad sockel så att du kan evakuera skåpet med en truck, både vid eventuell brand men även om skåpet behöver flyttas av andra anledningar. Har du ett skåp utan sockel, som står direkt på marken kan du varken evakuera eller flytta skåpet utan en stor arbetsinsats.

6. Undersök om brandskyddet är testat
Marknaden har för tillfället fullkomligt exploderat med batteriskåp och ibland går det för fort för leverantörerna. Därför är det viktigt att noggrant undersöka vilka certifikat som finns och vilken tid skåpet faktiskt kan hålla en brand. Ställ kontrollfrågor till leverantörerna, så du får ett fullgott skydd. För att du skall vara säker begär att få dokumentation och certifikat på utförda tester och godkännanden.

Som globalt företag har DENIOS under flera år arbetat med att få en samlad bild kring hur olika länder, försäkringsbolag och myndigheter resonerar kring just litiumjonbatterier. Utifrån de mönster de ser görs sedan rekommendationer för att förekomma problemen, istället för att vänta att incidenter ska inträffa med skärpta lagkrav som följd. Detta arbete har gjort att DENIOS är först med en säker förvaringslösning som är certifierad.

Vårt råd till dig: Se över förvaringen för att minska riskerna vid termisk rusning och giftiga gasutsläpp. Förebyggande åtgärder är nödvändiga för att skydda personal och egendom. Ofta kräver försäkringsbolag brandklassad förvaring, med brandbekämpningssystem, för batterianvändning och förvaringsutrymmen.

Med ett batteriskåp från DENIOS har du det bästa skyddet marknaden kan erbjuda för närvarande.
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till DENIOS AB

I mer än 30 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60

News related to the company

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements