Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

5G spelar en viktig roll för den långsiktiga säkerhetsstrategin

När det kommer till den gigantiska potentialen hos 5G är vi långt förbi gissningar och spekulationer. 5G är redan här och skapar en mängd möjligheter för verksamheter världen över.
Däremot, som med all teknisk innovation eller utveckling, kommer oundvikliga frågor att uppstå angående förmågan att skydda sig mot cyberbrottslighet.

Vilken roll kommer 5G att spela i utformningen av nya säkerhetsstrategier och vilka steg bör CISOs ta för att trygga framtiden? Vad innebär den nya hybrida modellen, där distansarbete kombineras med arbete från kontoret, för säkerhetsdesign med 5G?

Långsiktig strategi, med säkerhet i framkant och i centrum
När det kommer till affärsstrategi har cybersäkerhet ofta spelat andrafiol åt andra viktiga faktorer. Säg till exempel att en organisation vill bryta sig in på en ny marknad inom en viss tidsram. Den allmänna inställningen kommer att vara att upprätta en strategi som tar dem dit så snabbt som möjligt, på bekostnad av optimerings- och säkerhetsproblem, vilka tas om hand först senare. Alltför ofta skruvas det på säkerheten i sista minuten, när problem uppstår, vilket inte är ett långsiktigt och hållbart tillvägagångssätt.

Vad CISOs måste överväga är att 5G inte bara kommer med en enorm möjlighet, utan också med en helt ny attackyta för cyberbrottslingar att utnyttja. Det betyder att, för varje ny strategi, innovation eller produktuppdatering, måste 5G stå i centrum. Strategin ska vara säker, utformad för och byggd runt 5G, inte tvärtom.

Dessutom är detta inte en fråga som kan åtgärdas med mindre justeringar och ändringar. Det är sant att vi bör använda grunden vi lärt oss för 4G-standarder, men det är viktigt att företag helt omdefinierar sina säkerhetsstrategier med 5G i framkant och i centrum.

Detta innefattar att se till att säkerhetsstrategier är dynamiska och ständigt kan utvecklas för att framtidssäkra nätverk som även de ständigt utvecklas. Här är tre steg som varje CISO bör ta för säkerheten i 5G-miljöer:

1. Security Network Accelerators för att förbättra operativ effektivitet
Eftersom nätverksoperationer blir oändligt mer komplexa i och med 5G är det viktigt att CISOs distribuerar ytterligare specialbyggd hårdvara (ersätter med kontroller) som stöder säkerhetsfunktioner, såsom brandväggar, IDS, DDoS, Probes och Packet brokers. Detta förbättrar inte bara latensen (förbättrar ditt infrastrukturskydd), utan öppnar även upp för bättre nätverksunderhåll och enklare identifiering av sårbara punkter.

2. AI och maskininlärning (ML) för att addera nya skyddslager
Varje säkerhetsstrategi som är värd att nämna kommer proaktivt att använda teknik för artificiell intelligens och maskininlärning för att identifiera misstänkt beteende, upptäcka mönster och kartlägga brottslig aktivitet i realtid - vilket ger ett ytterligare viktigt skydd av nätverket.

För att gå ett steg längre bör dock CISOs också överväga ramar som specifikt erbjuder skydd för AI- och ML-modellerna som används för att driva nätverket - ibland behöver skyddet också skyddas. Denna AI/ML-säkerhetsram hjälper inte bara till att verifiera detaljrikedomen i informationen till ML-algoritmer, utan säkerställer också att AI-modeller fungerar korrekt och att insamlade insikter riktas till rätt personer.

3. Dataintegritet i nätverkets kärna
När säkerhetsintrång inträffar är det ofta ett tids- och resurskrävande jobb att identifiera attacken och upptäcka om dataintegriteten har äventyrats. Det är därför det är så viktigt att moderna säkerhetsstrategier byggs med förmågan att snabbt identifiera ändringar av data. För detta ändamål antar framåtblickande säkerhetsteam teknik som erbjuder realtid, obestridliga bevis för manipulering av nätverk eller maskin. Som en extra förebyggande åtgärd används kryptografiskt säkra funktioner för att generera digitala fingeravtryck, med blockchain för att lagra fingeravtryck och förhindra att de ändras.

5G-drivet distansarbete: En revolution för framtidens arbete?
Förflyttningen från kontor till arbete i hemmiljö har i allmänhet välkomnats av både arbetsgivare och arbetstagare. Och även om det har en mängd fördelar kring välbefinnande, produktivitet och smidighet, ger det också cyberbrottslingar fler attackmöjligheter, med 97% av företagen som anser att distansanställda är mer utsatta än kontorsanställda.

Även om de snabba nedladdningshastigheter som 5G medför inte hjälper någon att snabbare besvara ett e-postmeddelande, kommer de att inleda en ny tidsålder med nya användarupplevelser, till exempel AR/VR-aktiverat lärande för studenter, 360-graders interaktiva turer genom fabriker för potentiella investerare, eller 3D-uppdelningar av produkter för att beväpna säljare med mer övertygande material för att sluta en affär.

Men om företag menar allvar med att stödja ett smidigare och mer distanserat sätt att arbeta, är det uppenbart att säkerhet återigen måste stå i fokus av infrastrukturen, med långsiktighet i åtanke. Det är osannolikt att vi går tillbaka till den fem dagars närvaro på kontoret varje vecka i närtid (om än alls), vilket innebär att företag inte får behandla säkerheten kring distansarbete som ett kortsiktigt problem.

Detta innebär att anställda måste utbildas, inte bara om farorna med cyberattacker, utan få kontinuerlig utbildning i hur de proaktivt identifierar misstänkta aktiviteter, inklusive vanliga men ofta förbisedda tecken, och lyfta dessa varningsflaggor till rätt personer så snabbt som möjligt. Att främja för en kultur där det inte bara är ok utan det beröms och prisas för att flagga för problem, misstag eller frågor som hjälper våra företag att vara säkrare, bör vara allas mål.

Fredrik Hallenborg, Director, Nordics, Verizon Business
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro