LATEST NEWS

- News from the industry

5 tips för ökad cybersäkerhet under semestern

Semestertider är detsamma som högsäsong för cyberbrottslingar
Naturligtvis vill de allra flesta semesterresenärer inte vara utan digital interaktion och användning av sina enheter under semestern för att exempelvis snabbt googla upp en restaurang, dela ett strandfoto via sociala medier eller kolla sin e-post. Förutom smartphones och surfplattor gäller det även bärbara datorer eftersom fler och fler anställda utnyttjar möjligheten att kombinera arbete med semester från platser runt om i världen.

För cyberbrottslingar är semesterresenärer ofta ett lätt och försvarslöst mål. De riktar sig inte enbart mot enheterna, utan även mot personlig data och användarnas digitala identiteter.

Okta, en leverantör av lösningar för identitets- och åtkomsthantering, har sammanställt fem tips under semestertider:

1. Uppdatera relevanta säkerhetssystem - Inte bara innan, utan även under resans gång: Uppdatera operativsystem, virusskydd och brandväggar för enheterna som används för att undvika att virus och att bli offer för en cyberattack när du använder allmän wifi på din semesterdestination.

2. Enbart lösenord är inte tillräckligt - För att optimalt skydda appar och data bör de inte enbart skyddas med hjälp av lösenord, utan om med flera säkerhetsfaktorer (multifaktorautentisering). Utöver lösenordet kan detta till exempel göras med biometri, såsom ett fingeravtryck, eller via ett pushmeddelande. Om användning av flera faktorer inte är möjligt, bör man åtminstone använda lösenord med minst 8 tecken, inklusive stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

3. Skriv inte ned åtkomstdata - Knappast någon kan komma ihåg mängden av lösenord och åtkomstdata för olika enheter, nätbanker, applikationer och onlinebutiker. En studie av Auth0, ett bolag som Okta nyligen köpte, visade att 86% av konsumenterna använder sina lösenord för flera onlinekonton. Andra skriver ner sina lösenord. Båda alternativen är osäkra och spelar de kriminella i händerna. Då är det bättre att konfigurera en lösenordshanterare innan du reser. Om arbete också utförs under resan, möjliggör identitets- och åtkomsthanteringslösningar för enkel och säker åtkomst till alla applikationer och innehåll som behövs. Dessa använder multifaktorautentisering och ger tillgång till alla applikationer med bara en enda inloggning och utan lösenord.

4. Aktivera trådlösa anslutningar endast när det behövs - Trådlösa anslutningar som WLAN, Bluetooth eller NFC (Near-Field-Communication) bör endast aktiveras på semester under den tid de används.

5. Akta dig för offentliga wifi-hotspots - På flygplatsen, järnvägsstationen eller på en restaurang möjliggörs gratis surfning. Men eftersom det är svårt att se hur pass säkra dessa WLAN är bör du avstå från att använda dem. Det är säkrare att ansluta via mobildata, eftersom olika säkerhetsmekanismer används för kryptering. I allmänhet bör brandväggsinställningarna för de enheter som används justeras till en högre säkerhetsnivå.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance