SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Har du koll på vinterdäcken?

Kom ihåg att det är lagkrav på vinterdäck på svenska vägar mellan den 1 december och den 31 mars - om det är vinterväglag.
Även om det på många håll i landet redan känns som vår, måste vinterdäcken sitta på fram till sista mars. I de delar av landet där det även efter detta datum är vinterväglag ska vinterdäck användas så länge det är nödvändigt.

Det är tillåtet att använda dubbdäck ända fram till den 15 april i hela landet och efter detta datum får de användas i de delar av landet där man räknar med att vinterväglag kan uppstå. Läs gärna mer om vinterdäck på Transportstyrelsens hemsida.

8 mars - Internationella kvinnodagen
Idag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen - en dag som främst går ut på att belysa att det finns saker kvar att göra när det gäller kvinnors rättigheter i samhället. Även om båda könen har lika stora rättigheter i Sverige så finns det fortfarande områden som behöver förbättras i praktiken. En punkt som står tydlig i de flesta branscher är löner och även kvinnors karriärutveckling, där kvinnor tyvärr ofta halkar efter.

Hos Opus Bilprovning lägger vi krut på att ge kvinnor samma chanser som män att utvecklas inom företaget. Vi har ett flertal kvinnor som har tagit steget från besiktningstekniker till stationschefer och har en jämn fördelning mellan kvinnor och män i vår ledningsgrupp. Vi jobbar även på att få in fler kvinnor som jobbar med besiktning och ser gärna fler kvinnliga sökande till våra tjänster och vår utbildning till besiktningstekniker.

Vi har även kvinnliga medarbetare som nu vidareutbildas inom tunga fordon och hos oss kan gravida medarbetare jobba vidare, trots graviditeten. För 10 år sedan var detta en stor fråga och mer eller mindre en omöjlighet i vår bransch.

För oss är det självklart att sträva efter att ha en jämn könsfördelning. En jämställd arbetsplats bygger ett trivsamt arbetsklimat och det är vårt gemensamma intresse för säkrare fordon som driver oss att bli bättre.

Vi på Opus Bilprovning glädjer oss över att se att det börjar komma in allt fler tjejer som tar för sig inom motorsport och bilintresse och visar att de kan lika mycket som killarna. Vår egen tidigare ambassadör Tina Thörner är ett utmärkt exempel på detta!

Körkortskuriosa
Visste du att det har varit lagkrav på körkort för motorfordon i Sverige sedan år 1916? På den tiden var det bra mycket enklare än det är idag att få körkort. Du behövde bara ha grundläggande kunskaper om fordonet och de få trafikregler som fanns. Från år 1923 tillkom kravet på att man skulle kunna köra bra och vara förtrogen med sitt fordon. På 1940- och 1950-talen utökades kraven på körskicklighet och på 1960-talet skapade Trafiksäkerhetsverket en strukturerad kursplan för förarutbildningen då man såg att det fanns behov av att få bukt med problem i trafiken.

Sedan 1990-talet har vi haft det tvååriga preliminära körkortet för den som just har klarat uppkörningen och det läggs mer och mer krut på att få körkortselever att förstå att människans begränsningar är utgör den största trafikfaran. På 1990-talet sänktes även åldern för övningskörning, vilket har gjort att många hinner med fler timmar bakom ratten innan det är dags att ta körkort.
Contact information
Mailing address
Skattegårds­vägen 122
16250 Vällingby
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556865-1342
Founded: 2011
Employees: 556
Välkommen till Opus Bilprovning!

Opus Bilprovning finns på 92 platser från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Vi utför kontroll- och registreringsbesiktning på motor- och släpfordon (personbilar, lastbilar, bussar, husvagnar, husbilar, släpvagnar och motorcyklar) samt kategori-3 fordon (grävmaskiner, lastmaskiner, grävlastare, teleskoptruckar och kranar).
Utöver den ordinarie kontrollbesiktningen erbjuder vi även fordonstester, slippa vänta-garantier och skräddarsydda företagslösningar.

Opus Bilprovning är det enda besiktningsföretaget i Sverige som klimatkompenserar hela verksamheten, till och med våra kunders resor till och från besiktningsstationen. Det betyder att du kan välja Opus Bilprovning med gott samvete när det är dags att boka besiktning.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB (publ) som är ett bolag med stark tillväxt, noterat på Nasdaq (Stockholmsbörsen). Från och med januari 2018 består Opus av två divisioner – Vehicle Inspection och Intelligent Vehicle Support.
Opus är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support för avancerade fordon och hanterar årligen över 30 miljoner besiktningar världen över.
Bolaget har verksamhet i Europa, Nord-, Sydamerika, Asien och Australien och det totala antalet anställda uppgår till cirka 2 600.

Kontakta oss gärna på 0775-500 300, vi hjälper dig med rådgivning och tidsbokning för din besiktning.

Alla våra tjänster är 100% klimatkompenserade.

Certifications

ISO 14001:2015

Contacts

Rosén, Per Gotthard
0775-500300
Marika Ireblad
Communications/Marketing Manager
+46 10 804 99 21

Videos

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)
The Opus Way (svensk text)

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements