SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Erica Kronhöffer blir Hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo

Erica kommer närmast från SJ AB där hon idag är Hållbarhetsdirektör och del av SJs koncernledning. Erica tillträder sin tjänst 1 augusti.
Erica Kronhöffer har utsetts till Hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo och har rekryterats till bolaget både på grund av sin långa erfarenhet inom transport- järnvägs- och logistikbranschen, men även för hennes driv i frågor som hållbarhet, kvalitet och samhällskontakter.

– Green Cargo står inför en rad utmaningar och möjligheter där Ericas erfarenhet, kompetens, kontaktytor och inte minst personliga driv och energi är ett välkommet tillskott till Green Cargos ledningsgrupp. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Erica, säger Ted Söderholm, VD Green Cargo.

Förutom de senaste sex åren på SJ, har Erica Kronhöffer ett tidigare förflutet i järnvägsbranschen med sju år på Green Cargo där hon arbetade mellan åren 2002 till 2009 med ansvar för bland annat hållbarhetsfrågorna. Erica har även arbetat fyra år som miljö- och kvalitetschef på koncernnivå inom PostNord.

– Det är spännande och roligt att komma tillbaka till Green Cargo efter nästan 10 år. Jag är tacksam för den erfarenhet jag tar med mig - både från en stor transportköpare, PostNord, men också från persontrafiksidan, säger Erica Kronhöffer.

Green Cargo är en viktig del av det skandinaviska näringslivet och den enskilt största järnvägsoperatören för gods i Sverige. Bolaget kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. Dygnet runt fraktar våra godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.

– Att få vara med och bidra i en verksamhet som så tydligt är viktigt på riktigt för delar av näringslivet och för ett klimatsmart transportsystem i Sverige är en ynnest, säger Erica Kronhöffer.

Green Cargo AB

3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements