SUNDAY, JULY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

​Småföretagare blir lugna av att jobba på semestern

Medan de flesta som har semester tar sovmorgon, ligger i hängmattan eller är på stranden jobbar nio av tio småföretagare under sin semester.
Många uppger att de blir lugna av att kolla företagsmejlen eller svara på jobbsamtal, visar en färsk undersökning från Visma.

– Det har aldrig varit smidigare att starta och driva företag. Tack vare modern teknik kan du jobba när och var det passar dig. Det gör det lättare att kombinera jobb och ledighet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

En ny undersökning från Visma visar att nio av tio småföretagare, 87 procent, jobbar under sin semester. Nästan tre av fyra av småföretagarna, 73 procent, kollar av företagsmejlen eller tar jobbsamtal dagligen. Samtidigt tycker de flesta som har svarat på undersökningen, 55 procent, att de blir lugnare av att vara nåbara under semestern.

– Många har insett fördelarna med att jobba digitalt och det är bra. Samtidigt behöver även småföretagare vara lediga och ladda batterierna inför ett nytt arbetsår, säger Boo Gunnarson.

I Sverige finns omkring en miljon registrerade företag. Av dessa är den stora merparten, 96 procent, små företag med upp till nio anställda.

För mer information, kontakta gärna:
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com

Tips: Så får du som småföretagare livspusslet att gå ihop under semestern

1. Sätt gränser. Bestäm i förväg när du ska vara ledig och när du ska jobba.
2. Delegera. Om du har anställda som jobbar när du har semester, lita på att de klarar sina arbetsuppgifter och var tydlig med dina förväntningar.
3. Var ärlig. Om du måste svara i telefon och på e-post, tala om för dina nära och kära vilka tider du tänkt jobba, så att de vet vad de kan förvänta sig av dig.
4. Kommunicera att du har semester. Var tydlig med vilka perioder du inte är tillgänglig och vilket datum du kommer tillbaka. Lämna kontaktuppgifter till den som ersätter dig, om det finns en sådan person.
5. Värdesätt tiden med familj och vänner! Ledigheten står inte i vägen för att uppnå dina affärsmål, utan ger dig nödvändig återhämtning och ännu mer kraft att driva ditt företag.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes via e-post mellan den 1 och 13 maj 2019. Sammanlagt svarade 992 småföretag på frågorna ”Tror du att du kommer att jobba med företaget under din semester?”, ”Hur ofta kollar du företagsmejlen eller tar telefonsamtal som gäller företaget när du har semester?” och ”Upplever du att det är lugnande eller stressande att vara nåbar under semestern?”.

Svaren fördelade sig enligt följande på den första frågan:
- Ja, varje dag (18 procent)
- Ja, sammanlagt flera dagar (45 procent)
- Ja, sammanlagt en dag (8 procent)
- Ja, sammanlagt några timmar (16 procent)
- Nej (13 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den andra frågan:
- Flera gånger varje dag (28 procent)
- Någon gång varje dag (45 procent)
- Någon gång varje vecka (21 procent)
- Aldrig (6 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den tredje frågan:
- Mycket lugnande (55 procent)
- Ganska stressande (38 procent)
- Mycket stressande (7 procent)

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements