SATURDAY, NOVEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

​Småföretagare blir lugna av att jobba på semestern

Medan de flesta som har semester tar sovmorgon, ligger i hängmattan eller är på stranden jobbar nio av tio småföretagare under sin semester.
Många uppger att de blir lugna av att kolla företagsmejlen eller svara på jobbsamtal, visar en färsk undersökning från Visma.

– Det har aldrig varit smidigare att starta och driva företag. Tack vare modern teknik kan du jobba när och var det passar dig. Det gör det lättare att kombinera jobb och ledighet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

En ny undersökning från Visma visar att nio av tio småföretagare, 87 procent, jobbar under sin semester. Nästan tre av fyra av småföretagarna, 73 procent, kollar av företagsmejlen eller tar jobbsamtal dagligen. Samtidigt tycker de flesta som har svarat på undersökningen, 55 procent, att de blir lugnare av att vara nåbara under semestern.

– Många har insett fördelarna med att jobba digitalt och det är bra. Samtidigt behöver även småföretagare vara lediga och ladda batterierna inför ett nytt arbetsår, säger Boo Gunnarson.

I Sverige finns omkring en miljon registrerade företag. Av dessa är den stora merparten, 96 procent, små företag med upp till nio anställda.

För mer information, kontakta gärna:
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 070-872 72 32, boo.gunnarson@visma.com

Tips: Så får du som småföretagare livspusslet att gå ihop under semestern

1. Sätt gränser. Bestäm i förväg när du ska vara ledig och när du ska jobba.
2. Delegera. Om du har anställda som jobbar när du har semester, lita på att de klarar sina arbetsuppgifter och var tydlig med dina förväntningar.
3. Var ärlig. Om du måste svara i telefon och på e-post, tala om för dina nära och kära vilka tider du tänkt jobba, så att de vet vad de kan förvänta sig av dig.
4. Kommunicera att du har semester. Var tydlig med vilka perioder du inte är tillgänglig och vilket datum du kommer tillbaka. Lämna kontaktuppgifter till den som ersätter dig, om det finns en sådan person.
5. Värdesätt tiden med familj och vänner! Ledigheten står inte i vägen för att uppnå dina affärsmål, utan ger dig nödvändig återhämtning och ännu mer kraft att driva ditt företag.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes via e-post mellan den 1 och 13 maj 2019. Sammanlagt svarade 992 småföretag på frågorna ”Tror du att du kommer att jobba med företaget under din semester?”, ”Hur ofta kollar du företagsmejlen eller tar telefonsamtal som gäller företaget när du har semester?” och ”Upplever du att det är lugnande eller stressande att vara nåbar under semestern?”.

Svaren fördelade sig enligt följande på den första frågan:
- Ja, varje dag (18 procent)
- Ja, sammanlagt flera dagar (45 procent)
- Ja, sammanlagt en dag (8 procent)
- Ja, sammanlagt några timmar (16 procent)
- Nej (13 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den andra frågan:
- Flera gånger varje dag (28 procent)
- Någon gång varje dag (45 procent)
- Någon gång varje vecka (21 procent)
- Aldrig (6 procent)

Svaren fördelade sig enligt följande på den tredje frågan:
- Mycket lugnande (55 procent)
- Ganska stressande (38 procent)
- Mycket stressande (7 procent)

LATEST NEWS

- News from the industry
11/15/2019
Nu blir Piteås lokaltrafik 100 procent fossilfriSödra ökar produktionen av korslimmat trä och nyanställer i VäröNobina etablerar sig i NorrbottenSAS välkomnar ny flyg­planstyp för långflygningarHiQ accelererar utvecklingen i Blekinge, Martin Krona in som ny VDKompakt kontakt för jackbart radplintsystemAlcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i SverigeHyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LAScania Sverige ny medlem i BioDriv ÖstGaranterad elbusstrafik på linje 8 i MalmöFord avslöjar namnet på sin nya elbil: Ford Mustang Mach-EZert AB är nu medlem i Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIAEn visionsraket har landat i MjärdeviOlsson & Co arrangerar Leverantörsdagen 2019 Första tankstationen med flytande gas i Norrland öppnar i Östersund
11/14/2019
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden
Advertisements