SUNDAY, MAY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?

Årets upplaga av Power Circle Summit går av stapeln den 6-7 maj i Göteborg.
Konferensen fokuserar i år på de möjligheter som omställningen av energisverige skapar och analyserar branschens sätt att arbeta med innovation för att vara en del av lösningen för en hållbar framtid!

Under de närmaste tolv åren behöver de globala utsläppen av växthusgaser i världen halveras. Det är en enorm utmaning som kräver kreativitet, samarbete och stora visioner. På årets konferens vill vi belysa hur innovation, klimat och ekonomi samspelar och samla branschen till en diskussion om hur detta påverkar energisverige.

- Insikten om att det är bråttom att minska utsläppen genomsyrar nu allt fler delar av samhället, säger Johanna Lakso, VD på Power Circle. Vi befinner oss i en tid då både kundernas och samhällets krav på nya klimatkloka tjänster och lösningar ökar.

På senare år har samhällets innovationsfokus ökat men implementeringen av nya lösningar är ofta långsam och det tar tid att nå resultat. Samtidigt är innovationer och ny teknik avgörande för att möta klimatutmaningen. En aspekt som kommer att lyftas under årets Power Circle Summit är hur vi bäst gör för att få samhället med oss på denna omställningsresa.

- Den som kan innovera på hållbarhetstrenden och möta samhällets förändrade förväntningar har mycket att vinna. Det ska bli intressant att diskutera hur hållbarhet kan användas som drivkraft och hur energibranschen möter den med innovation, tycker Johanna.

Nya innovationer kan också leda till att energimarknaderna förändras. Exempelvis har elektrifieringen av transportsektorn redan lett till att flera bilföretag startat energibolag eller börjat omdefiniera synen på sin egen verksamhet. Innovationerna som sker i mellanrummet mellan olika sektorer innebär en möjlighet som branschen kan ta hand om, tror Johanna, men det förutsätter att man vågar tänka om kring sin egen roll och samverka med andra, kanske otippade aktörer.

- Ja, det är en spännande utmaning vi står inför. Hur får vi till en snabb omställning i en bransch som ofta har ledtider på tio år? Vem vågar satsa först och vilka aktörer kommer att bli drivande? Det är frågor som jag tycker är spännande, säger Johanna Lakso.

Utvecklingen handlar också om så mycket mer än bara nya tekniska innovationer, som batterilager eller elbilar. Med digitaliseringen följer också nya möjligheter till tjänster och affärsmodeller som kan bidra till både klimatomställningen och till omställningen av energisverige.

Årets upplaga av Power Circle Summit har ett fullspäckat program som belyser alla dessa aspekter av omställningen. Med hjälp av både branschföreträdare och experter får vi nya perspektiv. Fram till den 17 mars är anmälan öppen med ett specialerbjudande som du inte får missa!

LATEST NEWS

- News from the industry
5/14/2019
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
5/13/2019
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
5/10/2019
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
5/9/2019
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Advertisements