SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?

Årets upplaga av Power Circle Summit går av stapeln den 6-7 maj i Göteborg.
Konferensen fokuserar i år på de möjligheter som omställningen av energisverige skapar och analyserar branschens sätt att arbeta med innovation för att vara en del av lösningen för en hållbar framtid!

Under de närmaste tolv åren behöver de globala utsläppen av växthusgaser i världen halveras. Det är en enorm utmaning som kräver kreativitet, samarbete och stora visioner. På årets konferens vill vi belysa hur innovation, klimat och ekonomi samspelar och samla branschen till en diskussion om hur detta påverkar energisverige.

- Insikten om att det är bråttom att minska utsläppen genomsyrar nu allt fler delar av samhället, säger Johanna Lakso, VD på Power Circle. Vi befinner oss i en tid då både kundernas och samhällets krav på nya klimatkloka tjänster och lösningar ökar.

På senare år har samhällets innovationsfokus ökat men implementeringen av nya lösningar är ofta långsam och det tar tid att nå resultat. Samtidigt är innovationer och ny teknik avgörande för att möta klimatutmaningen. En aspekt som kommer att lyftas under årets Power Circle Summit är hur vi bäst gör för att få samhället med oss på denna omställningsresa.

- Den som kan innovera på hållbarhetstrenden och möta samhällets förändrade förväntningar har mycket att vinna. Det ska bli intressant att diskutera hur hållbarhet kan användas som drivkraft och hur energibranschen möter den med innovation, tycker Johanna.

Nya innovationer kan också leda till att energimarknaderna förändras. Exempelvis har elektrifieringen av transportsektorn redan lett till att flera bilföretag startat energibolag eller börjat omdefiniera synen på sin egen verksamhet. Innovationerna som sker i mellanrummet mellan olika sektorer innebär en möjlighet som branschen kan ta hand om, tror Johanna, men det förutsätter att man vågar tänka om kring sin egen roll och samverka med andra, kanske otippade aktörer.

- Ja, det är en spännande utmaning vi står inför. Hur får vi till en snabb omställning i en bransch som ofta har ledtider på tio år? Vem vågar satsa först och vilka aktörer kommer att bli drivande? Det är frågor som jag tycker är spännande, säger Johanna Lakso.

Utvecklingen handlar också om så mycket mer än bara nya tekniska innovationer, som batterilager eller elbilar. Med digitaliseringen följer också nya möjligheter till tjänster och affärsmodeller som kan bidra till både klimatomställningen och till omställningen av energisverige.

Årets upplaga av Power Circle Summit har ett fullspäckat program som belyser alla dessa aspekter av omställningen. Med hjälp av både branschföreträdare och experter får vi nya perspektiv. Fram till den 17 mars är anmälan öppen med ett specialerbjudande som du inte får missa!
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements