LATEST NEWS

- News from the industry

Övergång till effektiv eldrift

Med nya motviktstrucken Toyota Traigo80
Toyota Material Handling Europe lanserar en ny generation av elektriska 80-volts motviktstruckar. Med en hållbar och robust konstruktion, för krävande applikationer både inom- och utomhus. Modellerna spänner från 2 till 3,5 ton och finns med energieffektiva litiumjonbatterier och oöverträffad ergonomi för ökad produktivitet. De gör det möjligt för kunderna att göra övergången till ren eldrift med enastående prestanda och nollutsläpp. Nya Toyota Traigo80 bidrar till en säkrare, tystare, bekvämare och mer kostnadseffektiv materialhantering.

Nya Toyota Traigo80 elektriska motviktstruckar erbjuder ett urval av modeller med kapaciteter mellan 2 och 3,5 ton och lyfthöjder på upp till 6,5 meter. Kunderna kan välja mellan ett kompakt chassi för användning i trånga utrymmen, eller ett längre chassi med ett större batteri för mer kontinuerlig användning. Dessutom har två nya modeller med chassi för längre lasthantering med 600 mm tyngdpunkt tagits fram för att klara av större laster.

Traigo80 är utformad för krävande miljöer med ytterdelar i metall och kraftigt chassi. För överlägsen prestanda utomhus och optimal förarkomfort kan kunderna välja den nya hytten för nordiskt klimat, i kombination med ett effektivt motorskydd för att garantera driftsäkerhet i alla väderförhållanden.

”Vår nya elektriska motviktstruck Toyota Traigo80 gör det möjligt för kunderna att förverkliga övergången till förbättrad produktivitet och effektivitet utan att kompromissa med tillförlitlighet eller hållbarhet, även i de mest krävande inomhus- eller utomhustillämpningarna. Vi har ett tydligt engagemang för hållbarhet och minskad miljöpåverkan från våra produkter, så vi tror att denna nya serie av eltruckar kommer att spela en viktig roll i framtiden”, säger Magnus Runnander, Produktchef motviktstruckar på Toyota Material Handling Sweden.

Gör övergången till högre energieffektivitet

Den elektriska 80-voltsserien finns med flera energilösningar: litiumjon, blysyra eller bränslecell. Kunderna kan välja mellan två intelligenta energipaket, baserade på Toyotas egna litiumjonbatterier med hög densitet. De möjliggör maximal energieffektivitet samtidigt som koldioxidutsläppen och energikostnaderna minskar. Konceptet gör det möjligt för kunder att beräkna den perfekta kombinationen av batteri och laddare för att passa deras arbetsmönster, med tanke på drifttider och schemalagda avbrott under ett normalt arbetsskift. I de flesta tillämpningar möjliggör detta kontinuerlig drift under flera skift utan behov av batteribyte, vilket sparar kostnaden för extra batterier och batteribytesutrustning. Till exempel kan en ny Traigo80 utrustad med ett litet litiumjonbatteri arbeta ett helt 8-timmarsskift, med bara två 15-minuters laddningsavbrott under de viktigaste driftperioderna, och 45 minuter extraladdning under lunchpausen. Litiumjondrivna Traigo80-truckar behöver inte batteriunderhåll och har en mycket högre energieffektivitet.

Den andra energilösningen för Traigo80 är vätgas, vilket möjliggör utsläppsfri drift och trucken kan snabbt tankas på bara några minuter. Traigo80-modellerna kommer att vara H2-förberedda, för användare som redan har tillgång till vätgasförsörjning. Den nya 80-volts eltrucken erbjuder ett enkelt och snabbt batteribyte från sidan – med hjälp av en eldriven låglyftare – för användare som väljer blysyrabatterier. Traigo80 har utformats för att fungera i de mest krävande tillämpningarna och förbrukar fortfarande 15 % mindre energi jämfört med den tidigare modellen, tack vare förbättrade motorer och komponenter.

Gör övergången till förbättrad ergonomi och produktivitet

Det nya förarutrymmet är ergonomiskt utformat och har ett nytt justerbart armstöd och en mängd förvaringsmöjligheter. Förarutrymmet har nu en integrerad pekskärm i färg som tillval, som ger viktig körinformation om t.ex. lyfthöjd, lastvikt och stativposition, inom räckhåll för en säker och effektiv drift. Det finns även en multifunktionsdisplay med tryckknappar.

Föraren kan också välja bland en helt ny uppsättning reglage som passar hans eller hennes körstil: minispakar, en enda multifunktionsspak – som optimerar ergonomin och produktiviteten under hela skiftet. Det helt flytande förarutrymmet minskar buller och vibrationer för ökad komfort. För optimal effektivitet och säkerhet för föraren kommer Toyota Traigo80 att utrustas med assistansfunktioner, bland annat Toyotas välkända och beprövade System för Aktiv Säkerhet (SAS). SAS övervakar kontinuerligt lastvikten, lyfthöjden och truckens hastighet för att upprätthålla en stabil drift.

Gör övergången för att mäta och förbättra din verksamhet

Toyota Traigo80 kommer att erbjudas som en uppkopplad smart truck som gör det möjligt för kunder att övervaka och förbättra sin verksamhet när det gäller säkerhet, produktivitet och kostnadseffektivitet. Toyota Material Handling fortsätter utvecklingen av integrerad telematik, som varit standard för lagertruckar sedan 2018. Nu finns även nya funktioner tillgängliga för sortimentet av motviktstruckar i och med den nya Traigo80-modellen.

Dessa funktioner inkluderar en ny förardisplay med en helt ny funktion för kontroll före drift, s.k. daglig tillsyn. Dessutom ger nästa generations hårdvara bättre insikter för att förbättra produktiviteten genom att förstå när trucken körs med eller utan last. Den övervakar också tillståndet hos litiumjon- eller blysyrabatteriet, vilket inte bara förbättrar den totala livslängden, utan också ökar batterisäkerheten.

Genom göra övergången till våra nya Traigo80-truckar kan du dra nytta av deras många fördelar: höga prestanda utan utsläpp, förbättrad ergonomi för dina förare, ökad säkerhet och komfort och ännu tystare drift till lägre kostnader.

Karin Lundström
Informationskoordinator / Toyota Material Handling Sweden
Information och PR
karin.lundstrom@se.toyota-industries.eu
08-704 42 01

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2021
CM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
11/23/2021
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
11/22/2021
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
11/19/2021
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässan