FRIDAY, JULY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Årets billigaste elvecka

Negativa priser på el i Tyskland bidrog till de lägsta elpriserna hittills i år.
Förra veckan hade vi årets lägsta elpriser hittills och som allra lägst var priserna under helgen. Orsaken var att det producerades mer förnybar kraft i Tyskland än tyskarna hade användning för. Därför tvingades Tyskland betala för att bli av med överskottselen, och mycket av den importerades till Norge.

Mer vatten än normalt
Resursläget är också mycket gott i Norden. Efter en lång period med mycket nederbörd finns det mer vatten i magasinen än det brukar vid den här tiden på året. Även det är en bidragande orsak till att vi hade årets lägsta elpriser förra veckan.

Dyrare el framöver
Om vi ser framåt förväntar sig marknadsaktörerna att priserna stiger under resten av året. Pressen på kraftproduktionen förväntas avta, och de nordiska priserna kommer att närma sig de nivåer vi har sett i Tyskland.

Där påverkas terminspriserna av prisnivån för fossil kraftproduktion, det vill säga priset på gas, kol och utsläppsrättigheter. Tidigare i år hade Norden spotpriser som var högre än de tyska priserna, så det är inte omöjligt att priserna kan hoppa uppåt och stabilisera sig på den nivån.

Priset på fossilt bränsle ökar
De långsiktiga priserna, det vill säga för nästa år och framåt, gick upp något förra veckan. Det berodde på en ökning av priset på kol, gas och utsläppsrättigheter i Europa.

Det makroekonomiska läget har inte förbättrats nämnvärt, så uppgången kan vara en korrigering efter en lång tids nedgång.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements