LATEST NEWS

- News from the industry

Nimo-KG levererar 17 maskiner

Till en av Nordens ledande aktörer inom frukt och grönt
Produkthanteringsföretaget Nimo-KG kommer inom kort leverera 17 maskiner till en nybyggd fabrik tillhörande en av Nordens ledande leverantörer av frukt och grönt. Efter att kunden sett Nimo-KG:s maskiner på nära håll bestämde de att samtliga lyftar i den nya fabriken skulle ha motsvarande lösning.

– Vi kommer leverera nio maskiner direkt till slutkunden, samt ytterligare åtta maskiner via en maskinbyggare som ska levererar nya produktionslinjer till fabriken, säger Anders Pålsson, säljare på Nimo-KG.

När slutkunden kontaktade Nimo-KG för första gången var de ute efter en tömmar-maskin, och Nimo-KG föreslog en lösning där maskinen drivs av remmar i stället för kedjor.

– När kunden senare besökte en systerfabrik dit vi tidigare levererat remdrivna maskiner, bestämde de sig för att samtliga lyftar i deras nybyggda fabrik skulle vara remdrivna. Detta gjorde att också leverantören av de nya produktionslinjerna vände sig till oss för att få vår SK 800 MKB integrerad med var och en av deras åtta linjer.

Nimo-KG kommer leverera 15 remlyftar i modellen SK 800 MKB och två remdrivna vertikaltransportörer. De remdrivna maskinerna har flera fördelar jämfört med kedjedrivna.

– Remmarna leder till bättre hygien och enklare underhåll, de är lätta att rengöra, tål starka kemikalier och behöver varken smörjas eller sträckas. Remlyften passar alla företag inom livsmedelsbranschen med krävande produktionsprocesser och höga krav på hygien.

Maskinerna som säljs till återförsäljarna levererar Nimo-KG inom kort eftersom de ska integreras i produktionslinjer, medan de som går direkt till slutkunden levereras i februari 2022.

– Det är alltid kul när en så här stor kund ger oss förtroende att utrusta en helt ny fabrik, och vi ser fram emot att både leverera maskinerna och vara ett stöd under installation och driftsättning, säger Anders Pålsson.

För ytterligare information
Martin Olsson, vd Nimo-KG, 0418-44 64 43, martin.olsson@nimo-kg.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Nimo-KG, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@greatness.se

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Fem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introduceras
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo