LATEST NEWS

- News from the industry

NFC-teknik från CEJN hjälper Volvo Penta säkerställa process vid motorprovning

Volvo Penta, med cirka 1600 anställda, ingår i Volvokoncernen.
De arbetar med tillverkning och utveckling av tunga dieselmotorer för både marina och industriella applikationer. Simon Anwell är chef för motorprovningen och han ser till att rätt utrustning finns på plats för att avgöra om motorerna uppfyller kraven för "Certificate of Production".

Eliminera potentiella risker för felkoppling
Åtta olika bränslekvaliteter används för olika marknader och genom att göra bränsleprov av prototyper och beräkna tekniska data ser de till att kraven uppnås. Stig Lexén arbetar med produkt och motorprovningsutveckling, ansvarig för medier och han såg en potentiell risk: Bränsleslangar kunde anslutas felaktigt, och om motorn skulle provas med fel bränslekvalitet kan detta leda till felaktiga utsläppsvärden vid testutvärdering, vilket gör att testcykeln blir fel och måste köras igen. Eventuell omkörning av testning är kostsam och kan innebära förseningar vid motorprovningsprojekt. "För att säkerställa att vi kör med rätt bränslekvalitet, måste vi ha ett system som korstestar eventuella felval i början av testcyklerna", förklarar Simon Anwell.

“Om tillfälle uppstår kommer CEJN vara ett alternativ i framtiden också”

Stig Lexén
Motorprovningsutveckling, Volvo Penta

Första prototypen inom två månader
I början verkade automatiserade lösningar vara det bästa sättet för att säkerställa att rätt bränsle testas med rätt motor, men efter noggrann benchmarking mot andra testenheter blev det tydligt att ingenjörerna behöver styra systemet manuellt. Olika tillverkare var aktuella men ingen verkade kunna hitta en lösning. På en industrimässa i Göteborg där Volvo Penta letade efter kvalitet, robusthet och stabilitet, mötte de CEJN som tog sig an uppgiften. En vecka senare undersökte CEJNs ingenjörsteam alternativen vid Volvo Pentas huvudkontor. Utvecklingsförfarandet var snabbt och två månader senare var den första prototypen på plats. "För oss var det programvaran som tog den längsta tiden. CEJN hade kopplingen färdig tidigt i processen ", förklarar Stig Lexén.

Elektronisk identifiering för att säkerställa poka-yoke.
I början installerades två uppsättningar i bränsleskåp för att testa maskinvara och programvara. Volvo Penta bytte sina kopplingar till CEJNs 565 flat-face kopplingar med integrerat CEJN Identifikation System. Varje nippel är utrustad med en tagg med ett individuellt ID. När kopplingen är ansluten till nippeln, läser en läsare på kopplingen ID och CiS-enheten skickar signaler som säkerställer att rätt motor är ansluten till rätt bränslekvalitet. Om fel bränsletyp är ansluten finns det en tydlig indikering på skärmen och testsekvensen kan inte påbörjas -poka-yoke. Lösningen är en kvalitetsförbättring: "Du kan inte köra med fel bränsle nu", säger Simon Anwell när han konstaterar att kvalitet, hållbarhet och varaktighet är kärnvärdena på Volvo Penta.

En förenklad testprocess
Stor noggrannhet i mätningarna är oerhört viktigt hos Volvo Penta och den nya kopplingen förenklar testprocessen "Vi vill hålla det så enkelt som möjligt och ta bort risken för mänskliga fel", förklarar Simon Anwell. Nu är uppfinningen är installerad i två testskåp, 11 till är på gång. När det gäller framtiden för detta projekt kommer skåpen att vara utrustade med CEJN CiS. Volvo Penta är sedan tidigare kund hos CEJN, men mestadels inom tryckluft, och Stig Lexén utesluter inte CEJN som en möjlig partner för kommande projekt: "Om tillfälle uppstår kommer CEJN vara ett alternativ i framtiden" och Simon Anwell instämmer "De levererar i tid, lyssnar och förstår våra behov", båda är nöjda med hur samarbetet har utvecklats. Det är ett spännande projekt för oss på CEJN och det kommer att vara intressant att följa hur det utvecklas framöver.
Contact information
Mailing address
Box 54
28070 Lönsboda
Visiting address
Östra Järnvägs­gatan 18
54145 Skövde
Region
Skövde
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556062-4123
Founded: 1966
Employees: 70
English description is missing, swedish description below.

CEJN, snabbkopplingsspecialisten, har sedan 1955 utvidgat sitt produktsortiment från tryckluft till att inkludera produkter för media som andningsluft, hydraulik, vätskor och gaser. Vår design bygger på små yttre mått och stora invändiga mått. Med andra ord, våra kopplingar och nipplar har hög flödeskapacitet samtidigt som de är robusta och lätta. I sortimentet ingår även tillbehör som adaptrar, slang, slangupprullare, luftbehandlingsprodukter och blåspistoler.

Vi förser den globala marknaden med högpresterande snabbkopplingar och system för hydraulik, tryckluft, vätskor och gaser. Med fokus på total kundtillfredsställelse inriktar vi oss på innovativa lösningar som leder till en överlägsen produkt. CEJN-sortimentet kan kompletteras med andra produkter som uppfyller våra krav på kvalitet och prestanda.


Vi erbjuder lösningar som är utformade i samarbete med våra kunder. Vår styrka ligger i våra intelligenta tekniska lösningar, tillsammans med hög kvalitet och effektivitet. Vi utvecklar inte bara vad som efterfrågas idag, utan tar oväntade vägar mot framtidens utveckling.

CEJN strävar efter att behålla ledarskapet inom högtryckshydraulik och har för avsikt att bli världsledande inom Plug-In teknologi för mellantryckshydraulik. Vi kommer fortsätta förbättra våra standardprodukter eller konstruera helt nya produkter i samarbete med kunder.

Vi står redo att ta oss an framtiden med nya utmaningar och innovativa produkter. Vi kommer fortsätta att förse våra kunder med kvalitetsprodukter så länge som det finns behov för snabbkopplingar.

Vi på CEJN är onekligen stolta över vårt förflutna och vi ser fram emot vår gemensamma framtid.

Contacts

Tommy Wigermo
0479-25197
0725429700
Timothy Wood
International Key Acount Manager
xx
Marcus Allerbjer
xx
Gitte Hansen
xx
Stig Seipel
xx
Henke Persson
0479-25198
0702027623
Peter Svennarp
+46 (0)729-89 06 30

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Fem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introduceras
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo