LATEST NEWS

- News from the industry

En bilturné på 200 mil i norr med Jörgen Wedmark

Jörgen Wedmark är säljare på LLENTAB, en jemte (jämtlänning) som utgår från Norrlands inland. Vi bad Jörgen att berätta hur det kan se ut för honom under en arbetsvecka.
Jag gjorde en bilturné på 200 mil förra veckan. En synnerligen välplanerad resa med många stopp. Lämnade Frösön på tisdag alldeles för sent med siktet inställt på Gällivare. Men halvvägs blev ett första stopp för övernattning hos svärföräldrarna utanför Lycksele. Efter en kopp kokkaffe på farstukvisten i ottan så fortsatte färden mot första delmålet.

Det blev en bensträckare vid polcirkeln och klockan var lunch när jag rullade in i Gällivare. Här har hänt grejer sedan sist jag var på plats, då som montageledare, för snart 4 år sedan. Det har byggts och det har flyttats hus. Första stoppet var trivsamt och gjorde ett gott intryck fick jag veta. Kunden tyckte minsann att det var fint som snus att jag åkte hela vägen upp bara för att få träffa honom. Vi tittade på geometrin på hans planerade bygge. Efter mötet och två koppar synnerligen gott kaffe så blev det en påhälsning hos YA Motor. Det blev en aha-upplevelse för mig. Trots att jag varit med om att leverera långt över 100 projekt så har jag aldrig sett detta. Vilken snygg interiör! Svart innertak och silver på väggarna i skoterbutiken. Wow!

Två timmar från Gällivare, i Junosuando var en av våra underentreprenörer igång med att montera ett oisolerat förråd åt Smedqvist Bil & Däck. De utför däckservice på lastbilarna som kör järnmalm från Kaunis Iron. Jag gjorde affär med Smedqvist över telefon i somras. Då var det på sin plats att åka upp och göra armbågsstöten och tacka för förtroendet kände jag. Jag fick erbjudande om att bada bubbelpool och sova över men eftersom jag hade ett möte inbokat kl 08:00 på Hotell Storforsen nästa dag så fick jag vänligt men bestämt tacka nej. Men jag kom inte undan att bjuda ut beställare, fru, dotter montörer på en middag på den lokala pizzerian.

Klockan blev alldeles för mycket och den hann bli långt efter midnatt innan jag landade på hotellet vid den mäktiga Storforsen. Efter en kort natts sömn så hade jag ett möte angående en padelhall. Sedan tog jag en välbehövlig friskvårdstimme genom en rundtur i Storforsen. Det gjorde mig gott i både hjärna och hjärta. Tänk om man tog sig tid att reflektera mera!

Det var nu dags att börja tänka på returen och eftersom jag hade möten inbokade längs med Norrlandskusten så gick kosan mot Piteå. Där blev det kaffe hos Fjärrtek, en återkommande kund där vi byggde ut för ett litet tag sedan. Kul att träffa så nöjda kunder! Det stärker självförtroendet och är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Dessutom så är det så jag blir bemött var jag än landar. Det här är något att fortsätta värna om.

Innan jag hann hem till Vallaskogen på Frösön så blev det ytterligare tre stopp. I Ånäset träffade jag en snickeriägare i en lägenhet i en pågående hyreshusrenovering. Han flyttade allt på sitt arbetsbord, borstade bort spån och damm så jag kunde rigga upp datan, kaffe och nybakta bullar från OKQ8. Vi justerade en 3D-skiss enligt önskemål som blir underlag för en skarp offert.

Näst sista stoppet blev vid pågående tillbyggnad på Rondellgatan i Umeå. På plats var Jens med crew. Tänk att just Jens var här och byggde Jannes första LLENTAB-hall 14 år tidigare.

Slutmålet var nära när jag gjorde sista anhalten i Örnsköldsvik för att besikta byggplatsen på en tillbyggnad hos Converflex. Det kontraktet har en alldeles egen historia. Det var nämligen så att Skanska ringde i början på sommaren och frågade om jag kunde hjälpa dem att ta fram pris på en tillbyggnad. De sa att tiden var vår vän här då kunden frågat flera men inte fått respons. Det blev min sporre. Jag ska minsann visa att det kan gå undan. Dessutom så behövde jag rensa hjärnan och titta på något konkret. Jag fick förfrågningsunderlaget sent på kvällen och strax efter midnatt så skickade jag anbudet. Och nu har vi levererat.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Devoteam utses till part­ner of the Year i SverigeAmplex förvärvar italienska VibrostopFirar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandet
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo