LATEST NEWS

- News from the industry

Branäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören

Branäsgruppen tar bort alla plastsugrör den här säsongen och blir den första skidanläggningen i Sverige att gå över till sugrör av svensk vass.
Som Sveriges största privatägda skidanläggningskoncern finns goda möjligheter att påverka. När Branäsgruppen nu byter till sugrör gjorda av vass, som både skördas och tillverkas i Sverige, gör de det som ett steg i en ökad hållbarhetssatsning.

– Det är superhäftigt att vi är först i vår bransch att ta steget.

Vi är medvetna om att alla skidanläggningar kan göra mer när det kommer till att minska miljöpåverkan och vi tittar hela tiden på hur vi kan förbättra oss. Plastsugrör har varit på tapeten ett tag och vi är glada över att nu kunna erbjuda ett bättre alternativ, säger Wisam Salim, koncernansvarig för Branäsgruppens restauranger.

Företaget bakom sugrören är Raws, som med helt naturlig vass har hittat ett sätt att minska miljöpåverkan utan att påverka kvaliteten och känslan av produkten.

– Det viktigaste för oss när vi valde samarbetspartner, förutom miljöaspekten, var att sugrören skulle leverera minst lika bra som de av plast. Vi kan inte förvänta oss att besökarna accepterar bytet enbart ur ett miljöperspektiv.

Raws har verkligen fått fram en bra produkt som går helt i linje med vårt övriga hållbarhetsarbete, säger Wisam.

Branäsgruppen inledde en hållbarhetssatsning redan 2001, då de valde att gå över helt till fossilfri el från förnybara källor.

Sedan dess har flera beslut med miljön i åtanke tagits, bland annat att pistmaskinerna drivs med HVO-diesel. Sugrören blir alltså nästa steg.

– Att Branäsgruppen sätter ribban högt och visar att de bryr sig om miljön är positivt för alla. Plastsugrören är på väg bort, men papperssugrör som både blir mjuka i drycken och kräver träd för att produceras finns kvar. Därför vill vi att fler går i samma fotspår som Branäs. Vi är helt enkelt det bästa alternativet på marknaden, både för miljön och drycken, säger Raws grundare Eyoel Lundberg.

Mikael Elford
Marknads- och försäljningschef
054-13 26 30
mikael.elford@branasgruppen.se

Anders Kjällström
VD Branäsgruppen
anders.kjallstrom@branasgruppen.se

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Firar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsa
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo